Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac ODLUČUJE VIJEĆE Podijeli

Karlovački proračun u 2021. veći 11%: Racionalan je i ambiciozan zbog EU novca

Za višemilijunske projekte poput Edisona, vrelovoda ili Aglomeraciju osigurana značajna bespovratna potpora iz EU

Gradski proračun za 2021. bit će veći za 11 posto ako ga sutra na sjednici prihvate karlovački gradski vijećnici. Planiran je, kaže danas gradonačelnik Mandić, racionalno i ambiciozno.

-Proračun je planiran na 397 milijuna kuna, 11 posto veći je od proračuna u 2020., najavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Ambicioznost proračuna temelji se na višemilijunskim projektima za koje je osiguran bespovratni europski novac.

-Otvorila nam se mogućnost obnove odnosno stavljanja u funkciju kina Edison. Iz kreditnih sredstava smo osigurali dio sufinanciranja, a  28 milijuna je europskog novca. Jučer je došlo odobrenje Jaspersa odnosno Europske komisije za projekt obnove vrelovoda u Karlovcu. Iznos projekta je 127 milijuna kuna, a 105 milijuna je sufinanciranje europskim sredstvima.

2021. u znaku Aglomeracije

Najvažniji projekt u 2021. bit će ipak Aglomeracija Karlovac – Duga Resa. Javna nabava za svih pet grupa radova je provedena, ponude otvorene i uskoro će biti izabrani izvođači.

-Vjerujem da ćemo kroz dva tjedna imati konkretne podatke, tako da je već sada izgledno da nas Aglomeracija Karlovac – Duga Resa čeka u narednoj godini. Čak postoji mogućnost da u sklopu tog projekta do kraja 12. mjeseca ili početkom 1. počne izgradnja sušionice mulja na našem pročistaču, rekao je Mandić.

Unatoč kriznoj i nepredvidljivoj 2020. do dramatičnih proračunskih smanjenja nije došlo. Ima dovoljno za funkcioniranje školstva, vrtića, komunalnog i svih ostalih gradskih sustava. U proračun su vraćene i manifestacije – novac je osiguran za Zvjezdano ljeto, dane piva i Advent 2021.
Sve će ovisit o razvoju situacije s pandemijom, ali Mandić je pozvao građane da narednih tjedana i mjeseci izbjegavaju druženja.

-Neće nam pobjeći ni Božić ni Nova godina. Slušajmo upute stožera jer na taj način čuvamo zdravlje i one najugroženije, ali i poslovne procese, apelirao je.

Pročitajte i ovo

GRAD POZIVA

Želite li na Danima piva biti kao ugostitelj ili trgovac, javite se Gradu