Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

Karlovački Sedmerac uzeo naslov kod dječaka rođenih 2013. godine, titule osvojile i djevojčice Sesveta i Raba te dječaci Zadra 2013

Luka Ljubanović iz karlovačkog Sedmerca bio je najbolji igrač i strijelac kod dječaka 2013. godišta, a njegovi suigrači Ivor Palajsa i Ivor Knežević izabrani su u najbolju petorku.

Djevojčice Sesveta i Raba te dječaci Zadra 2013 i karlovačkog Sedmerca osvojili su naslove pobjednika na prvom dijelu jubilarnog 20. Međunarodnog otvorenog prvenstva Karlovca održanog danas u tri karlovačke dvorane.

Obraz karlovačkog mini i super mini rukometa osvjetlala je ekipa karlovačkog Sedmerca kod dječaka rođenih 2013. godine. Ona je u finalu uvjerljivo rezultatom 12:3 nadigrala vršnjake Vodica i okitila se naslovom pobjednika. U dvoboju za treće mjesto Rudar iz Ruda je bio bolji od Gospića s 10:6. Najboljim igračem tog godišta proglašen je Luka Ljubanović iz pobjedničke momčadi, koji je ponio i naslov najboljeg strijelca, Toni Josipović iz Vodica je najbolji vratar, a u najbolju petorku izabrani su Mislav Ratković (Gospić), Jakov Herceg (Rudar), Ivor Palajsa (Sedmerac), Ivor Knežević (Sedmerac) i Enes Vahen (Vodice).

Kod dječaka rođenih 2011. godine slavila je momčad Zadra 2013, koja je u finalu s 12:5 bila bolja od Rudara iz Ruda. Treće je mjesto, pobjedom 15:10 nad Trogirom, osvojila ekipa Lipe iz Pakraca. Grga Lucerić iz Rudara ponio je naslov najboljeg vratara, Maks Čulo iz Zadra 2013 najboljeg vratara, a Stipe Grubešić iz Zadra 2013 najboljeg strijelca. U najbolju petorku su uvršteni Tin Lapaš (Lipa), Matej Bišćan (Rudar), Adrian Kardum (Zadar 2013), Vilim Đurđević (Rudar) i Karlo Šiljeg (Zadar 2013).

Ekipa Sesveta uzela je titulu kod djevojčica rođenih 2012. godine. Uvjerljivo je u finalu nadigrala ekipu Rugvice rezultatom 14:6, dok je u dvoboju za 3. mjesto Radnik iz Križevaca pobijedio ekipu Moslavine 10:7. Najboljom igračicom proglašena je Eva Mandić iz pobjedničke ekipe, Nika Grdić iz Moslavine bila je najbolja vratarka, a naslov najboljeg strijelca otišao je u ruke Dorotee Tustić iz Rugvice. Lucija Antunović (Sesvete), Ana Banoci (Sesvete), Helena Gašparević (Rugvica), Ivona Kaurinović (Rugvica) i Lea Kukec (Radnik) izabrane su u nhajbolju petorku.

Četvrti današnji naslov, onaj za djevojčice rođene 2014. godine, otišao je zasluženo u ruke igračica Raba, koje su u finalu s 9:3 pobijedile ekipu Moslavca iz Popovače. U susretu za broncu Rugvica je slavila nad Gospićem rezultatom 6:2. Ema Matovina iz pobjedničke ekipe uzela je naslov najbolje igračice, njena suigračica Tonka Modrić najboljeg strijelca, dok je titulu najbolje vratarke zaslužila Ramona Lipovac iz Moslavca. U najbolju petorku ovog godišta uvrštene su Lara Škrbina (Gospić), Lana Pelin (Rugvica), Magdalena Tustić (Rugvica), Nora Pavličević (Moslavac) i Maris Javoran (Rab).

Djevojčice Colapisa iz Ozlja bila su najbolje u malom finalu djevojčica 2012. godišta, u malom finalu dječaka 2013. godišta Ogulin je bio drugi, a Škola rukometa Karlovac treća, a u malom finalu djevojčica 2014. godišta slunjski Drenak bio je prvi i treći.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

JIU JITSU

Jurković zlatni na međunarodnom natjecanju u Ljubljani, Božičević srebrna