Radio Mrežnica
SIJEKU K'O VELIKI Podijeli

Karlovački sjekači predstavljat će županiju na državnom natjecanju u Vinkovcima

Državno natjecanje je ove subote u Vinkovcima

Ekipa Karlovca pobijedila je na regionalnom natjecanju šumarskih radnika sjekača.

U organizaciji Uprave šuma podružnice Ogulin u rasadniku Oštarije u subotu 27. svibnja 2023. održana su polufinalna/pripremna natjecanja šumarskih radnika sjekača.

U natjecateljskoj konkurenciji snage je odmjerilo 27 natjecatelja iz UŠP Ogulin, UŠP Karlovac, UŠP Gospić i UŠP Split.

Sjekači su imali priliku pokazati i iskušati svoje vještine na borilištima uređenim prema strogim odredbama Pravilnika međunarodne organizacije koja organizira Svjetska prvenstva šumarskih radnika-sjekača. Natjecanje obuhvaća discipline: Okretanje vodilice, Kombinirani prerez, Točni prerez na podlozi, Podsijecanje stabla (zasjek) i definitivni prerez stabla te Kresanje grana.

U natjecateljskoj konkurenciji najbolje ekipe bile su: UŠP Karlovac – Šumarija Vojnić 1. mjesto, UŠP Gospić 2. mjesto i UŠP Ogulin-Šumarija Ogulin 3. mjesto.

Pojedinačno u svim disciplinama najbolji su bili: Stjepan Bobinac iz UŠP Gospić 1. mjesto, Nenad Bogut iz UŠP Karlovac 2. mjesto i Damir Špehar iz UŠP Ogulin 3. mjesto.

Najbolji sjekači predstavljati će svoje uprave 3. lipnja u Vinkovcima, na 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača, a pobjednici državnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na svjetskom prvenstvu koje će održati krajem ljeta u Beču.

Dani hrvatskoga šumarstva i 13. državno natjecanje sjekača ove godine se održavaju u najstarijem gradu u Hrvatskoj i Europi – Vinkovcima, gradu duge i respektabilne šumarske tradicije i kraju čuvenom po kvalitetnim stablima hrasta lužnjaka.

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više