Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac JOŠ NIJE GOTOVO Podijeli

Karlovački Stožer civilne zaštite traži hitnu izgradnju privremenog sustava obrane od poplave na Kupi

Neka se radi po istom principu kako je to odrađeno i na koransko-mrežničkom dijelu

Stožer Civilne zaštite grada Karlovca zatražio je danas hitan nastavak radova na privremenom sustavu zaštite od poplava i na kupskom području.

Zbog najavljenih padalina i novih porasta vodostaja rijeka mjestima na plavnim područjima dodatno će biti podijeljene vreće s pijeskom, a pripadnici JVP-a lokalnih DVD-a imat će pojačane kontrole tih područja i biti na usluzi mještanima kao i do sada.

No, na sjednici Stožera zaključeno je, odnosno upućen je dopis Stožeru Civilne zaštite Karlovačke županije za uspostavom privremenog sustava zaštite od poplava i kupskog dijela, po istom principu kako je to odrađeno i na koransko-mrežničkom dijelu.

Grad Karlovac je u suradnji s Hrvatskim vodama već pristupio podizanju niveleta prometnica Husje-Čurjaci. Radovi se nastavljaju i na području Mostanja, Logorišta, Male Švarče i Turnja. Stožer na raspolaganju trenutno ima 14 000 napunjenih vreća, a punjenje se nastavlja i ovaj vikend.

– Stožer CZ grada Karlovca zatražio je hitan nastavak radova i izlazak Operativne skupine za pripremu obrane od poplava za kupsko područje i to: Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Kobilić, Orlovac, Rečica, Luka Pokupska, Zamršje, Karasi, Blatnica Pokupska, Ivančići Pokupski, Koritinja, Šišljavić, Banska Selnica, Brežani, Brođani, Husje i Brodarci.

Zahtjeva se i da se za uspostavu privremenog sustava obrane od poplava koristi nataloženi pijesak u Korani između dva mosta u Karlovcu te iz Kupe čim se za to steknu uvjeti. Dopis je poslan na znanje predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Ministarstvu obrane i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo

BRZO TESTIRANJE NA KORONU

Prvog dana “drive in” testiranja uzeto 30 uzoraka