Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Sport NOVO NORMALNO Podijeli

Karlovački stožer dopustio prisustvo gledatelja na utakmicama u zatvorenim sportskim objektima

Ova odluka vrijedi za one sportove čiji savezi nisu donijeli odluku da se utakmice igraju bez gledatelja.

KARLOVAC – Prvenstvene utakmice u zatvorenim sportskim objektima u Karlovcu moći će se igrati uz prisustvo gledatelja, ukoliko nadležni sportski savezi nisu donijeli drugačiju odluku.

Odlučio je tako karlovački Stožer civilne zaštite, a na upit Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac, koji u subotu u Sportskoj dvorani, u 1. kolu nove sezone Prve hrvatske lige Jug, ugošćuje momčad Senja. Ante Ančić, povjerenik za natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza, potvrdio nam je da Savez nije donio odluku o zabrani prisustva gledatelja na utakmicama pod njihovom ingerencijom, već je ona prepuštena lokalnim stožerima. A karlovački stožer danas je odlučio da gledatelji mogu u zatvorene sportske objekte uz, naravno, određene mjere.

Broj gledatelja maksimalno do četvrtine kapaciteta gledališta

Organizatori utakmica, na kojima se očekuje više od 100 sudionika, obavezni su ih prijaviti nadležnoj službi civilne zaštite najkasnije 48 sati prije početka te voditi pisanu evidenciju svih osoba koje su ušle u prostor. Moraju osigurati sve higijenske uvjete propisane od strane HZJZ-a, razmak između gledatelja mora biti 1.5 do 2 metra, a preporučuje se da maksimalni broj gledatelja ne prelazi četvrtinu ukupnog kapaciteta gledališta.

Kuglačice i kuglači i dalje bez gledatelja

Naglašavamo, ovo vrijedi za one sportove čiji savezi nisu donijeli odluke o igranju utakmica bez gledatelja već su odluku o tome prepustili lokalnim stožerima civilne zaštite. Tako će ovog vikenda rukometaši Karlovca i rukometašice Škole rukometa Karlovac moći u Sportskoj dvorani igrati pred gledateljima, dok će, primjerice, karlovačke kuglačice i kuglači, kojima sezona započinje 3. listopada, igrati bez publike jer je Hrvatski kuglački savez donio odluku da se sva natjecanja pod njihovom ingerencijom do daljnjeg održavaju bez gledatelja.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini