Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija GOVOR I SLUŠANJE Podijeli

Karlovački Suvag za dvije godine dobit će dodatni prostor za rad, najviše koristi za najmlađe korisnike

Oko 150 korisnika dnevno “prođe” kroz ovu ustanovu

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag u Karlovcu u sljedeće dvije godine trebala bi dobiti dodatni prostor za rad. 

Radovi će trajati do 2023.godine, prvi dio treba početi sredinom kolovoza, a sveukupno su vrijedni  više od 4,7 milijuna kuna. Izvodit će ih tvrtka Pilja iz Karlovca. Oni bi tako u zgradi Suvaga trebali urediti potkrovlje čime će se dobiti novi prostor za rad s pacijentima, odnosno soba za tzv. neurofeedback i senzorna dvorana, ali i dio za upravu ove ustanove.

Radi se o investiciji Karlovačke županije, a dožupanica Vesna Hajsan Dolinar danas je i službeno potpisala ugovor s izvođačem koji bi prvu fazu radova trebao okončati do sredine studenog ove godine.

Kroz Suvag dnevno “prođe” i do 150 pacijenata, a njihovi logopedi i više su nego uspješni u svom radu. Najveći broj korisnika Suvaga su najmlađi, no stižu im i odrasli ljudi s neurodegenerativnim bolestima, glasovnim poremećajima i slično. U Suvag u Karlovcu ne dolaze samo oni iz Karlovačke županije već i iz ostalih dijelova Hrvatske, a kako kaže ravnateljica Vesna Pavlačić, rade u duplim smjenama. – Unatoč tome što su upravo logopedi traženi na tržištu rada, kod nas situacija nije kritična.  (A.K.)

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke