Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija VRIJEME JE ZA TAMBURU Podijeli

Karlovački tamburaški orkestar i Glazbena škola “spasili” tamburu. Koncert i film ovaj tjedan u Zorin domu

Orkestar će prvo održati svoj godišnji koncert, a dan kasnije prikazati i film o projektu “Spas za tamburu 1-2-3”

Karlovački tamburaški orkestar ovaj tjedan Karlovčanima poklanja koncert i film. 

Već tradicionalno godišnjim koncertom pod nazivom Karlovčanima s ljubavlju rade presjek svoga rada. Ovoga puta će “Pjesmom kroz ravnicu”.

– Sretni smo da ćemo konačno moći odsvirati one prave tamburaške hitove, pravu tamburašku glazbu i da će građani moći uživati u tako nečem, rekla je predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra Sandra Toth dodavši kako će gost na koncertu biti Stanko Šarić iz Zlatnih dukata.

– Orkestar je do sad uvijek svirao neke druge žanrove, a dok ono što bi svaki tamburaš trebao svirati još nismo. Tematika je zato tamburaška glazba, najveći hitovi poput bendova Dika, Škore, Zlatnih dukata odnosno Najboljih hrvatskih tamburaša. Prvi dio koncerta izvest ćemo sami, drugi dio koncerta izvest ćemo uz vokalnog solistu Stanka Šarića.

Koncert će biti održan u srijedu, 20.11. u Zorin domu od 20 sati. Ulaznice se prodaju po 30 kuna.

Dan poslije bit će na istom mjestu promoviran dokumentarni film “Spas za tamburu 1-2-3”. Nastao je u sklopu istoimenog projekta kojeg je Karlovački tamburaški orkestar proveo u partnerstvu s Glazbenom školom. Sudjelovalo je 60 djece, osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Karlovca, Ozlja i Duge Rese. Film je mjesecima sniman na četiri lokacije. Prikazuje radionice i konačni rezultat rada s djecom – koncerte u tri grada.

– Dokumentiran je taj trud, edukacija i sve što se događalo. Kroz film se vidi koliko je napravljeno u kratkom periodu i mislim da film može biti dobra motivacija ovakvih ili sličnih aktivnosti, rekao je Marko Pekić iz Radara u čijoj je produkciji film i nastao.

A nastavak projekta je izgledan jer osim što se povećao broj djece u orkestru i upisanih na tamburicu u Glazbenoj školi, ostvarena je i suradnja s Muzičkom akademijom Zagreb.

– Glazbena škola Karlovac je ove godine dala zahtjev prema Ministarstvu znanosti za otvaranje srednje glazbene škole Odjel tambure što govori o tome da su se učenici zainteresirali za taj predmet.  U tom smjeru moram naglasiti i buduću suradnju s Muzičkom akademijom u Zagrebu koja je pred dvije godine otvorila odio tambure. Dogovorili smo 5.12. također koncert u Zorin domu u 19:30 sati. Tamburaši i studenti s stižu nam u goste, bit će im gosti i Karlovački tamburaški orkestar i jedan naš učenik koji će sljedeće godine biti kandidat za srednju školu, rekla je ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak naglasivši da je ova suradnja direktan rezultat projekta “Spas za tamubu 1-2-3”.

Pročitajte i ovo

UKLANJANJE

U 9,20 počelo skidanje križa i jabuke s najstarije karlovačke crkve