Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika POLICIJA U AKCIJI Podijeli

Karlovački vozači najmanje od svih u Hrvatskoj se vezivali pojasom ovog vikenda

Najpijaniji vozači bili su u zagrebačkoj policijskoj upravi

Policija je i ovog vikenda u cijeloj zemlji bila u akciji hvatanja pijanih vozača, kontrolirala pojas, vožnju s mobitelom kao i brzinu, a podaci iz cijele zemlje odaju zanimljive pojedinosti.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je u PU zagrebačkoj njih 98, dok je najmanje utvrđeno u PU vukovarsko – srijemskoj, 4 takva prekršaja.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 154 takvih prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU krapinsko – zagorskoj – 2.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači PU karlovačke, njih 53, dok su policijski službenici PU krapinsko – zagorske i PU požeško – slavonske zaustavili po 2 vozača koji nisu bili vezani. Najveći broj utvrđenih prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, utvrđen je u PU zagrebačkoj, njih 31.

Ako malo detaljnije proanaliziramo vidimo da su najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači starosti od 31 do 40 godina (117 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg – kod njih 58, a koja je ujedno i najčešće izmjerena koncentracija alkohola uopće tijekom ove akcije.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto