Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Karlovačkim mačevateljima pet naslova pobjednika Kupa za 2022. godinu te po tri srebra i bronce

Klub je u novoj godini dobio značajno pojačanje u seniorskoj konkurenciji – Lea Lija iz Zagreba.

Mačevatelji Karlovca osvojili su pet naslova pobjednika Kupa Hrvatske za 2022. godinu te po tri srebra i bronce.

Najbolje u Kupu u svim oružjima i svim dobnim kategorijama proglasio je ovog tjedna Hrvatski mačevalački savez, a dobiveni su zbrojem osvarenih rezultata na najjačim turnirima za svaku dobnu kategoriju u kalendarskoj godini. Tako su naslove pobjednika Kupa za karlovački klub osvojili Jakov Božić u floretu za mlađe kadete i pionire te maču za pionire, Luka Bublić u floretu za kadete te Mislav Ostarčević u maču za dječake do 11 godina.

Srebra su osvojili Mislav Ostarčević u floretu za dječake do 9 godina, David Kruhek u floretu za pionire i Leonard Baršić-Ilić u maču za dječake do 11 godina, a bronce Andrija Kirinčić u floretu za kadete, Luka Bublić u floretu za juniore i Anton Mravunac u floretu za mlađe seniore.

Leo Li novo pojačanje karlovačkog kluba

U novoj godini karlovački je klub dobio značajno pojačanje i to u seniorskoj konkurenciji. Članom kluba postao je Leo Li iz Zagreba, kadetski, juniorski i seniorski reprezentativac Hrvatske, višestruki kadetski i juniorski prvak Hrvatske, kojemu je najzapaženiji rezultat u karijeri bronca na Svjetskom kadetskom kupu u Bratislavi. Li i Mačevalački klub Karlovac surađuju od prvog dana rada kluba, išao je s Karlovčanima na njihov prvi međunarodni turnir još prije deset godina, a redoviti je polaznik tradicionalnog karlovačkog ljetnog kampa u floretu. Prelaskom u karlovački klub Li je dodatno ojačao seniorsku konkurenciju, koja će sada biti na vrlo visokoj razini za hrvatske prilike, a njegovim dolaskom profitirat će i mladi članovi kluba, koji će uz sebe imati još jednog iskusnog borca od kojeg će moći puno toga naučiti.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Mostanje 1949 obranilo naslov pobjednika Kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije