Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport (NI)JE U ŠOLDIMA SVE Podijeli

“Karlovačkim rukometašima treba robusniji sponzor, ali ne smijemo zaboraviti ni odbojkašice”

Rukometaši će ove godine dobiti više gradskih novaca, ali nije dobro da ijedan sport traži potporu u politici, kaže gradonačelnik Karlovca

Karlovačkom rukometnom klubu treba jači i robusniji sponzor koji bi im osigurao sredstva. Ovo je pitanje ambicija i koliko one koštaju. Sigurno je da će ove godine klub dobiti više novaca nego lani, a posebnu brigu moramo pokazati i za karlovačke odbojkašice.

Poručio je to karlovački gradonačelnik Damir Mandić na aktualcu gradskog vijeća upitan o tome što Grad planira učiniti kako bi se financijska situacija u karlovačkom rukometnom klubu poboljšala.

Kazao je da je u stalnim razgovorima još od rujna, da je klub od Grada i gradskih tvrtki redovito dobivao novac, sam je “vrbovao” neke gospodarstvenike da podrže klub, no svi ti iznosi su nedovoljni za klupske ambicije.

-Donijet je novi kriterij o financiranju i HRK će ove godine dobiti više novca nego lani, ali posebnu brigu se treba pokazati te smo razgovarali i s Karlovačkom športskom zajednicom za odbojkašice koje igraju najviši rang natjecanja, rekao je Mandić.

Vjeruje da će sredstva iz ove godine pomoći te napominje da se s gradskim novcima plaća trener, prijevoz i uvjeti, ali nisu time osigurana i sredstva za primanja igrača, odnosno profesionalni ugovori.

-Razumijem igrače, no za ozbiljan razgovor treba znati tko je za što odgovoran i tko troši novce, dodao je.

Grad i Športska zajednica javno raspoređuju sredstva i Mandić vjeruje da će u sljedećim tjednima biti još razgovora i s rukometašima, ali i odbojkašicama. Ipak, nije dobro, dodaje, da bilo koji sport na ikoji način traži podršku u politici.

Pročitajte i ovo

O SNJEŽNOM KOLAPSU

Ceste Karlovac: Ne prikazujemo na natječajima za grad, županiju i državu isti broj vozila, na nijednoj dionici nije bilo više od 15 cm snijega