Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport VESLANJE Podijeli

Karlovačkim veslačima zlato, srebro i bronca na Jumbo regati u Zagrebu

Najsjajnije odličje karlovačkom klubu donijela je Ema Hodak u utrci samaca za kadetkinje A.

Tri odličja, zlatno, srebrno i brončano, osvojili su veslači karlovačke Korane na Jumbo regati održanoj na Jarunu u Zagrebu, na kojoj je nastupilo više od 400 natjecatelja u 47 posada.

Najsjajnije odličje karlovačkom je klubu donijela Ema Hodak u utrci samaca za kadetkinje A, zauzevši 1. mjesto u konkurenciji 20 posada. Lara Mandić je u samcu za lake juniorke A doveslala do srebra, a Igor Šušnjar je u samcu za juniore B bio brončani.

Dvojac na pariće za kadete A Josip Jakšić i Luka Ranitović bio je prvi u B finalu (ukupno sedmoplasirani od 32 posade), Jan Latković je u samcu za kadete A bio drugi u B finalu (ukupno osmi od 28 posada), Roman Romčević je u istoj disciplini bio sedmi u kvalifikacijama, dok je Mauro Bauer u samcu za lake juniore A zauzeo 4. mjesto u B finalu (ukupno deseti od 16 posada).

– Naglasio bih da Ema Hodak u tri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji. Sada je promijenila kategoriju i tu se pokazala odličnom. Igor Šušnjar je pak u vrlo jakoj konkurenciji polučio odličan plasman. U konkurenciji su nastupili trenutno najbolji skifisti u kategoriji pa Šušnjarov rezultat ima posebnu težinu. Inače, ovogodišnja Jumbo regata je jača od prvenstva države, iz razloga što svatko može veslati u svakoj disciplini. Nije se veslalo na plasman već se veslalo na vrijeme. Bilo je četiri grupe po osam veslača i svi su veslali na vrijeme. Na primjer, našem Janu Latkoviću je A finale izmaklo za 13 stotinki sekunde, a dubl Jakšić i Ranitović nije ušao u A finale jer je bio kratak za svega 4 stotinke sekunde. Posada koja ih je pobijedila kasnije je u A finalu bila druga. Hoću reći da je ovogodišnja konkurencija bila vrlo izjednačena. Iznimno sam zadovoljan rezultatima kadeta jer je bilo puno posada, a razlika od pobjednika bila je svega 3-4 sekunde. Zadovoljan sam plasmanom i ostalih naših veslača – rekao je Zlatko Katušin, trener u Veslačkom klubu Korana.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Mostanje 1949 obranilo naslov pobjednika Kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije