Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život NIJE DA NEMA POSLA Podijeli

Karlovačkoj bolnici idealno bi došlo desetak novih liječnika specijalista

Bolnica je već sad dobro ekipirana, a imaju bitno mlađi kadar specijalista u usporedbi s drugim bolnicama

Kad bi mogli i kad bi se u ovom trenutku ostvarile njihove želje, u karlovačkoj bolnici mogli bi “lijevom rukom” zaposliti desetak liječnika specijalista –  od anesteziologa, radiologa, hematologa, onkologa do imunologa.

Iako je karlovačka bolnica jedna od bolje ekipiranih hrvatskih bolnica, od viška dobrog radnika nikad i nikog ne boli glava.Tako i u slučaju bolnice koja je već sad vrlo dobro ekipirana, no kad bi smjeli sanjati i reći to naglas, onda je ovo želja koju bi izrekli.

-Kad bismo na tržištu mogli dobiti “gotovog” liječnika ili specijalista, upravo bi nam desetak specijalista došlo kao naručeno, potvrđuje zamjenik ravnatelja bolnice dr. Vladimir Bauer. Time bi se zapravo došlo do idealne situacije funkcioniranja bolnice, iako potreba za desetak specijalista u ovom trenutku nije nužna.

Ono što je zanimljivo jest i da su specijalisti u karlovačkoj bolnici u prosjeku mlađi nego u ostalim bolnicama, a to je rezultat podatka da već duže od desetljeća bolnica povećava broj specijalizanata, znači onih koji se pripremaju za posao liječnika specijalista.

-U ovom trenutku imamo 39 specijalizanata, a njihov broj uskoro bi se mogao povećati jer imamo raspisanih 9 novih specijalizacija, od abdominalne kirurgije, traume, onkologije do dermatologije, objašnjava dr. Bauer.

Zanimljivo je da je od ulaska Hrvatske u EU i otvaranja tržišta rada osobito za liječnike, iz karlovačke bolnice otišlo njih troje, dok je priljev liječnika dvostruko veći, stiglo ih je šestero novih.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”