Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život ANKETA NA TERENU Podijeli

Karlovčane uglavnom ne brine najavljeni val korone, na Dane piva bi išli, iako im se ne pije pivo iz plastičnih čaša

Najstariji sugovornik kaže da je i nošenje maske odgovornost prema sebi i drugima, a na Dane piva možda ode s unucima

Prošetali smo danas i napravili mini anketu s građanima oko toga hoće li ići na Dane piva, što kažu o najavljenom programu, hoće li ih u tome spriječiti kovid potvrde i strijepe li od novog jesenskog vala korone?

Gospođa iz Karlovca ima 44 godine, kaže da je planirala ići na Dane piva, a to će i moći jer je, otkriva, cijepljena. No, kako dodaje, “nada se da neće imati problema iako u cjepiva previše ne vjeruje”. – Puštali bez testiranja ili putovnica, svejedno je. Novog jesenskog vala korone se ne boji, kaže kroz smijeh i dodaje “Više nas ništa ne može iznenaditi”.

Još jedna Karlovčanka o novom valu korone ne misli ništa. – Ne čitam novine, gledam televiziju, boli me briga, ako dođe – dođe, na moj život i posao ne utječe. Nisam cijepljena, mislim još živjeti, kaže i ona kroz smijeh. -Ne znam što je u tom cjepivu, planiram imati djecu, ne mislim se cijepiti.

Na Dane piva planira i želi da tamo bude što više ljudi. – Da se vrati sve u normalu jer ovo više nije normalno što rade od nas. Nije znala da će kovid potvrde trebati za ulazak u glavni prostor i da će se trebati testirati, a zanimala ju je i cijena testa. Na kraju kaže – Bitno je da se fešta.

Mladić kojeg smo također anketirali odaje nam da ne strahuje uopće od korone i novog vala. – Ne sekira me to ni malo u glavi. Nije cijepljen, nedavno je prebolio koronu. Nije znao da su u Karlovcu uskoro dani piva, kaže da bi ih mogao posjetiti, a najave podjele cijepljeni/necijepljeni su mu bezveze.

Gospodin srednjih godina strahuje od novog vala korone. – Ja sam jedan od onih koji vjeruje da korona postoji. Kaže da će sve utjecati na njega, da se traže promjene u standardnom načinu života kako smo navikli. – Evo, i ova maska znači da moram imati dodatnu obavezu sigurnosti radi sebe i drugih. Što se tiče Dana piva, vjeruje da neće ići jer mu se ne pije pivo iz plastične čaše za cijenu od 15 i više “kunića”.

– Možda ću prošetati unuke, potrošiti koju kunu s njima, ali na pivo i priredbe neću ići.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’