Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život NEKA DRUGA VREMENA Podijeli

Karlovčani 1968.: Želim stan, da kupim kola,da Dinamo bude prvak

Prosvjetari su željeli u proizvodnju, djevojčice su željele bebe, stariji mladost, a neki i društvo u Draganiću

Davne 1968. godine u mikrofon HTV-ovog doajena Ivana Hetricha Karlovčani su izrekli svoje najveće želje; da imaju stan, kupe automobil, da ne bude rata, a neki su htjeli i da Karlovac postane najljepši grad u Jugoslaviji.

Više nego zanimljiva snimka emitirana je u sklopu nove emisije Gorana Milića Tada&sada emitirane na HTV-u prije nekoliko dana. Od 23. minute do 25:45  emisije Karlovčani govore što žele, o čemu sanjaju, čemu se nadaju.

-Da postanem nešto, da se razonodim, sve što je lepo, rekla je jedna. Druga Karlovčanka željela je posao, jedan od njih da dobro živi, a ne radi, treći želi zdravlje, ostali mir, sreću u braku, a mlađi da završe škole. Mnogima je želja stan ili kuća, a nekima i da vide djecu koja su u Kanadi i Njemačkoj. Zanimljiv je i odgovor jednog prosvjetnog radnika koji je želio promijeniti posao pa otići u proizvodnju.

Da se u Draganiću osnuje društvo koje će okupljati mlade

Jedna anketirana djevojka iz Draganića rekla je da “želi da se u njenom selu osnuje društvo koje će okupljati mlade”. Drugi su pak imali nešto sportskije želje, da Dinamo bude prvak. Neki su željeli povratak u mladost, neki promjenu zvanja iz prosvjete u proizvodnju. Djeca su željela knjigu, bebu, nogometnu loptu, a oni nešto stariji i da vide Ameriku. Nekoliko njih izrazilo je želju da ne bude rata što se nažalost nije obistinilo, a jedan je poručio i da želi da Karlovac bude najljepši grad u Jugoslaviji.

Više je nego izgledno da mnogi anketirani u ovoj anketi pred punih pola stoljeća više nisu među živima. No, ako ste nekog prepoznali među njima ili ste možda vi netko od ovih mlađih, javite se nama na Radio Mrežnicu.

Pročitajte i ovo

SAJAM UDRUGA

58 udruga sutra na karlovačkoj promenadi predstavlja svoj rad