Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život KARLOVČANI O ADVENTU Podijeli

Karlovčani: Ovo je Advent kakav smo čekali

Karlovčani oduševljeni Adventom- neki su očarani božićnom jelkom, neki uživaju u kuhanom vinu i fritulama dok neki jedva čekaju snijeg i čestitaju gradonačelniku

Kišom okupano otvorenje prvog Adventa u Karlovcu prošlo je i više nego u pozitivnom ozračju. Karlovčani su se kao peta rijeka slijevali na promenadu. U trenutku paljenja lampica na najvećem božićnom drvcu u Hrvatskoj kao da je vrijeme stalo. Ovaj trenutak zasigurno će ostati u posebnom sjećanju svim Karlovčanima i gostima koji su u tom trenutku bili dijelom blještavog otvaranja čarolije susreta.

I to su svojim dobrim raspoloženjem posjetitelji Adventa i potvrdili.

Danijela iz Karlovca posebno je oduševljena lampicama, kuhanim vinom i fritulama.

-Posebno me se dojmilo blještavilo lampica. Uživam u kuhanom vinu i fritulama. Moj sin fritule obožava i to one prelivene s Nutellom. Odlične su. Mislim da ću svaki dan dolaziti jer su i svi redom sjajni izvođači na programu.

Nešto stariji karlovački dečki ostali su vjerni pivu pa čak i na Adventu. No, uživali su u božićnom ambijentu koji im je popravio raspoloženje bez obzira na hladne kapljice kiše.

Ivana iz Karlovca uživala je u aromatiziranoj čokoladi, ali joj kiša baš i nije bila romantično iskustvo.

-Ovo što pijem je aromatizirana čokolada s čokoladnim likerom. Dolazit ću i sljedećih dana, ali samo ako ne bude padala kiša. Jako mi se večeras zamjerila, ali morala sam vidjeti otvorenje prvog Adventa u Karlovcu. To se ne propušta.

Divna je bila posebno oduševljena najvećim božićnim drvcem.

-Nikada nisam vidjela ljepšu jelku. Ovo je nešto čarobno.

Bilo je i onih koji se raduju snijegu, a stigle i pohvale novom gradonačelniku.

– Vidim da je više uloženo nego prijašnjih godina. Pohvale novom gradonačelniku, ako je to od njega poteklo. Lijepo je. Na žalost, pada kiša, ali nadam se da će biti bolje. Snijeg bi bio dobro došao. Drago mi je da se sve više u Karlovcu ulaže u ovakve događaje. Bit ću tu s obitelji -možda ne svaki dan, ali kao što sam rekao, ako bude snijega bit će to pravi božićni ugođaj, poručuje Oliver.

Pročitajte i ovo

A VELIKI DOMA...

Ministrica: Učenici od 1. do 4. razreda trebaju doći u školu, osim ako ih roditelji ne ispričaju