Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac EKO EKO Podijeli

Karlovčani će do proljeća dobiti 21 tisuću spremnika za papir i manju plastiku. Gaza ih dobila prva

Odvajanjem otpada zaustavljamo rast brda na Ilovcu, poručio gradonačelnik

Na Gazi je danas počela podjela plavih i žutih spremnika za obiteljske kuće u koje će domaćinstva odlagati otpadni papir i karton te manju plastiku.

Radi se o nastavku projekta započetog još prije godinu dana, a prošle i tijekom ove godine, već su podijeljeni veći spremnici.

Sada je vrijeme za podjelu manjih, ići će obiteljskim kućama i stambenim zgradama s najviše četiri stana. U ovom će projektu Čistoća Karlovac Karlovčanima podijeliti 21 tisuću spremnika – plavih za karton i papir, žutih za otpadnu plastiku, a rok podjele je 120 dana, odnosno do proljeća. – Tada ćemo svim građanima omogućiti odvajanje otpada na kućnom pragu, kaže v.d. direktora Čistoće Ivan Polović.

Odvajanje otpada je nužno, cilj je 50 posto odvajanja otpada, no treba edukacija i infrastruktura. Polović je pozvao Karlovčane da koriste spremnike, dok gradonačelnik Damir Mandić napominje da će izazovnije biti postaviti infrastrukturu kod većih stambenih zgrada. – Natrag nema, navike moramo mijenjati, rekao je Mandić naglašavajući da je projekt financiran iz Eu fondova.

-Važno je razdvajati otpad jer time zaustavljamo rast brda na Ilovcu, a kasnije i tim otpadom gospodarimo, poručio je Mandić.

Kad sve bude kako treba, nitko više neće imati opravdanja da ne razdvaja otpad.

Gradonačelnik je otkrio i da su na razini  gradske uprave krenuli u projekt podzemnih spremnika jer im se to čini kao moguće rješenje kod razdvajanja otpada u slučaju velikih stambenih zgrada.

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’