Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac ZBRINUTI AZBEST Podijeli

Karlovčani mogu besplatno zbrinuti otpad s azbestom do kraja godine

Grad Karlovac izdvojio je 240 tisuća kuna za ovaj projekt

Gotovo 124 tone građevinskog otpada koji sadrži azbest u listopadu i studenom su besplatno odložili Karlovčani. 

U dva reciklažna dvorišta, Mala Švarča i Ilovac do početka listopada odloženo je pak 150 tona, priopćili su u Čistoći.

Od 1. listopada pa do 31. prosinca ove godine, Grad Karlovac i Čistoća d.o.o. Karlovac osigurali su građanima grada Karlovca zbrinjavanje građevinskog otpada koji sadrži azbest bez naknade. Za tu je svrhu u Gradskom proračunu prvotno osigurano 130 tisuća kuna, a ovotjednim rebalansom osigurana su i dodatna sredstva, te je sad za tu namjenu osigurano ukupno 240 tisuća kuna.

Podsjećamo da samo građani grada Karlovca (isključivo građani s područja Grada Karlovca – fizičke osobe koje ne obavljaju gospodarsku djelatnost), mogu bez naknade zbrinuti građevinski otpad koji sadrži azbest na Odlagalištu otpada na Ilovcu (Zagrebačka 17 d, Karlovac). Može se zbrinuti azbestni materijal s krovišta obiteljskih stambenih i pomoćnih objekata koji se nalaze na području grada Karlovca.
Građani sami trebaju organizirati dovoz na Odlagalište, uz napomenu da građevinski otpad koji sadrži azbest mora biti na paleti maksimalne visine do 80 cm, zamotane strech folijom ili u vrećama, odnosno nikako ne smiju biti rasute.
Zaprimanje otpada se vrši uz predočenje osobne iskaznice te se ujedno ispunjava izjava kojom se potvrđuje da je otpad koji se želi zbrinuti s nekretnine koja se nalazi na području grada Karlovca.
Radno vrijeme Odlagališta tijekom kojeg građani mogu dovesti građevinski otpad koji sadrži azbest: ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 15 sati te utorak i četvrtak od 12 do 20 sati.

Pročitajte i ovo

PELJEŠKI SE MOŽE SAKRITI

Borlinčani impresivnim vatrometom obilježili spajanje s gradom u dužini od čak 300 metara