Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport MLADOST REAGIRA Podijeli

‘Karlovčani mogu zaključiti kako je kompleks stadiona izgledao prije tri godine, a kakav je danas’

Ove godine planiraju nabaviti specijalnu opremu za održavanje travnjaka glavnog terena.

Nakon što je naš intervju s trenerom nogometaša Karlovca 1919 Sretenom Ćukom podigao podosta prašine u sportskom i političkom životu grada na četiri rijeke, pogotovo u onom dijelu u kojem je prozvao Mladost za loše održavanje infrastrukture na Čavlekovom stadionu, danas su iz spomenute gradske tvrtke poslali priopćenje.

Intervju Sretena Ćuka pročitajte ovdje. 

Prioćenje Mladosti prenosimo u cijelosti.

Obzirom na upite zainteresirane javnosti nakon nedavnog javnog istupa glavnog trenera NK Karlovac 1919, g. Sretena Ćuka, u kojem uz postignuća i planove kluba u prilično nerazumljiv kontekst eventualnih sportskih nesuspjeha stavlja tvrtku Mladost a indirektno i Grad Karlovac, smatramo važnim obavijestiti javnost o činjenicama koje proizlaze iz obveza tvrtke Mladost preuzetim Ugovorom o upravljanju javnim sportskim građevinama (objektima) zaključenim 01. veljače 2018. godine sa vlasnikom javnih sportskih građevina, temeljem odluke Gradskog vijeća Grada Karlovca.

Tvrtka Mladost upravlja i održava kompleks gradskog nogometnog stadiona “Branko Čavlović Čavlek”, što razumijeva utvrđivanje termina korištenja – prvenstveno sa Karlovačkom športskom zajednicom i ostalim korisnicima (među kojima NK Karlovac 1919 zauzima prioritetno mjesto), kao i osiguravanje uvjeta za nesmetano odvijanje planiranih sportskih aktivnosti te tekuće održavanje terena i prostora kompleksa.

Mladost d.o.o. sa upravom kluba NK Karlovac 1919 održava redovnu komunikaciju (a po potrebi koordinacijske sastanke) te se razmatraju potrebe i aktivnosti usmjerene na kvalitetu uvjeta i ostala pitanja korištenja stadiona.

Od preuzimanja upravljanja stadionom 2018., Grad Karlovac je kroz znatno investicijsko ulaganje uredio objekt na stadionu (svlačionice, sanitarni čvorovi, zamijenjene elektroinstalacije i uvedena led rasvjeta, saniran ravni i kosi krov objekta), izvršio rekonstrukciju glavnog nogometnog terena i atletske staze sa postavljanjem zaštitne ograde, izgradio zaštitni zid (radi poplave) sa sjeveroistočne strane kompleksa stadiona, izvršio rekonstrukciju dijela pomoćnog objekta sa uređenjem svlačionica i sanitarnih čvorova, proveo nabavu montažnih tribina uz pomoćni nogometni teren.
U istom razdoblju od strane tvrtke Mladost je kroz pojačano tekuće održavanje izvršen popravak ograde kompleksa, postavljena nova ograda uz pomoćni teren, usklađena hidrantska i gromobranska mreža, uređeno raslinje na prostoru kompleksa, uređeno – kultivirano zemljište uz sjeveroistočnu ogradu kompleksa, izvedena rasvjeta prostora i glavnog terena, izvršen popravak i servis nogometnog igrališta sa umjetnom travom i servis pomoćnog nogometnog igrališta sa prirodnom travom.

Kontinuirano se provode radovi tekućeg održavanja koji razumijevaju pripreme svih nogometnih terena za treninge i utakmice, a posebna briga posvećuje se glavnom nogometnom terenu čiji travnjak zahtijeva složeniju tehnologiju održavanja radi čega je ugovoreno održavanje sa ovlaštenom licenciranom tvrtkom za vrijeme trajanja garancijskog roka (do kraja 2021. godine), koje se izvršava prema utvrđenom terminskom planu.

Obzirom na okolnosti poslovanja zbog epidemije zarazne bolesti COVID-19 tijekom 2020. godine tvrtka Mladost je bila u financijskoj mogućnosti nabaviti samo specijalnu vretenastu kosilicu za košnju travnjaka glavnog terena, profesionalnu linericu i gilder mreže za poravnavanje terena. Tijekom 2021. godine planira se nabaviti specijalna oprema za održavanje travnjaka glavnog terena (vertikalni prozračivač, rasipač kvarcnog pijeska i umjetnog gnojiva, brza četka za travnjak i višenamjenski stroj sa rotacijskom kosilicom) kako bi ga nakon proteka garancijskog roka glavnog terena samostalno održavali.

Sukladno financijskim mogućnostima (jer se troškovi stadiona financiraju iz ostvarenih prihoda po osnovi korištenja stadiona), tvrtka Mladost je do sada a tako će i u budućim razdobljima ulagati u infrastrukturu i opremu stadiona, u okvirima financijskih mogućnosti.

Navode g. Sretena Ćuka u nedavnom javnom istupu ne želimo komentirati, prepuštamo zaključke javnosti. Mladost d.o.o. ima svojeg osnivača i vlasnika kojem smo odgovorni, kao i građankama i građanima Grada Karlovca koji mogu zaključiti kako je izgledao kompleks stadiona pred tri godine a u kakvom je stanju danas. Na usluzi smo nogometnom klubu sa čijom upravom (bivšom i sadašnjom) kominiciramo i dogovaramo aktivnosti u mogućim zakonskim i drugim normativnim okvirima.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane