Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac PILOT PROJEKT Podijeli

Karlovčani tjedno u smeđe kante bace 1300 kilograma biootpada

Za sad se smeđi spremnici prazne jednom tjedno. Čistoću odvoz k ovlaštenoj tvrtki mjesečno, prema dosadašnjoj količini, košta oko 5.500 kuna

Količine biootpada kojeg Karlovčani tjedno prikupe u početkom kolovoza podijeljene smeđe kante je očekivana, 1300 kilograma. Bit će i veće, ali tek nakon što spremnike dobiju sve višestambene zgrade u svim karlovačkim kvartovima.

U prvoj fazi do sad su spremnike smeđe boje ispred zgrada, a svaki stan vrećice za do kraja godine i info letke, dobili građani na Gazi, Baniji, Dubovcu. Ovaj tjedan podjela završava u Grabriku i na Rakovcu, a počinje u Luščiću. Sveukupno, u prvoj fazi ovog projekta, mogućnost prikupljanja biootpada imat će nešto manje od 11 tisuća korisnika koji žive u zgradama.

Kako bi odvajanje otpada “ušlo u krv” građanima Čistoća će ovaj tjedan na oglasnim pločama po ulazima postavljati informativno – edukativne plakate

U Čistoći Karlovac kažu kako nisu iznenađeni s količinom od 1300 kilograma tjedno prikupljenog biootpada “budući je odvojeno prikupljanje biootpada nešto novo u Karlovcu i potrebno je vrijeme za stvaranje navike”.

Za sad se smeđi spremnici prazne jednom tjedno. Otpad se odvozi ovlaštenoj tvrtki što Čistoću mjesečno, prema dosadašnjoj količini, košta oko 5.500 kuna. Kada količine budu veće, rast će i broj pražnjenja, ali i troškovi.

Što se i kako odvaja u biovrećice pa potom u smeđe kante može se doznati na 047/601-494 odnosno e-mail adresu reklamacije@cistocaka.hr.

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Karlovačka županija objavila tri javna poziva za gospodarstvo