Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac BRAVO ZA POMOĆ Podijeli

Karlovčani pomažu u Petrinji: Krče dvorišta, uklanjanju porušene dimnjake…

Tridesetak planinara, Rebelsi i šumari i danas otišli ciljano pomagati

Brojni Karlovčani uključili su se u humanitarne akcije za Petrinju, Sisak i Glinu, ali veliki broj ih se odmah nakon potresa tamo i zaputio.

Pomažu u prijevozu hrane i potrepština po selima. Ekipa od tridesetak Karlovčana koju je Radio Mrežnica jučer zatekla u Gajevoj ulici u Petrinji  članovi su Planinarskog društva Martinšćak, Rebelsi, šumari. 

Priskočili su u pomoć obitelji Vidnić čija je kuća, inače najstarija zidana kuća u Petrinji, pretrpjela značajna oštećenja.

-Išli smo ciljano određenim obiteljima, pomogli smo koliko smo mogli. Kad se na prvu pogleda te zgrade, kuće, misli se da se još nešto da sačuvati, ali kad se malo bolje pogleda unutrašnjost vidi se da su popucali zidovi… strašno je, u centru grada i okolica je jako devastrana, rekao nam je Tomislav Katić, županijski vijećnik i petrinjski zet.

Hrastov: Ovo je strašno

Jučer su pomogli pet do šest obitelji. Čistili su zakrčena dvorišta, micali dimnjake.

-Ovo je strašno. Na lokacijama na kojima smo bili pomagali smo koliko smo mogli i umjeli. Mislim da je 75 posto kuća i zgrada u Petrinji za rušiti, nije više za stanovanje, rekao nam je Mišo Hrastov.

-Zahvalni smo i dirnuti. Ne mogu vam opisati. Gledam tablice po autima, nema kojih nema, tisuće ljudi su ovdje, grad vrvi kao što nikad nije. Zanimljivo je, sretan sam, živi smo. Ostali smo bez kuće ’91. pa smo se vratili, bit će opet, rekao je kroz suze Hrvoje Vidnić.

U njegovoj obiteljskoj kući, izgrađenoj 1709. godine života više nema. Među ruševinama s tek ponekom srušenom kuglicom ostajao je stajati samo okićeni bor.

Karlovčani su i jutros, na Staru godinu otišli za Petrinju. Petrinjcima nastavljaju pomagati.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆA KARLOVAC

Mobilno reciklažno dvorište ovaj tjedan u naseljima 10 mjesnih odbora