Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija CIJENA OTPADA Podijeli

Karlovčani za odvoz otpada duguju 1,8 milijuna kuna, dugoreška Čistoća ne otkriva svoja potraživanja

Hoće li cijena odvoza otpada rasti i time se pridružiti općem rastu cijena, konkretnih odgovora nema

Hoće li cijena odvoza otpada u Karlovcu i Dugoj Resi rasti, službeno još nitko ništa ne govori, no ako je suditi prema odgovorima iz dviju tvrtki koje se bave ovim poslom, tako nešto ne bi trebalo iznenaditi.

Može se to zaključiti iz odgovora karlovačke Čistoće u kojem kažu kako traje izrada nove odluke o ovoj usluzi, odnosno sakupljanju komunalnog otpada. -Time će biti definirana i cijena odvoza komunalnog otpada, kažu u Čistoći.

A iako su nedavno u centru pažnje bili zbog smijenjenog direktora, što se tiče financija, Čistoća Karlovac posluje pozitivno financijski. Kažu i da im je naplata zadovoljavajuća, a do rujna ove godine iznosila je 67 posto. Ono što je zanimljivo jest da Karlovčani trenutno Čistoći duguju 1,8 milijuna kuna za odvoz otpada. Tvrtka je odlučila nešto i utužiti, a radi se o 378 tisuća kuna za koliko su pokrenute ovrhe nad građanima.

Dugoreška Čistoća ne otkriva koliko su im građani dužni

U dugoreškoj Čistoći pak ne odgovaraju na pitanje koliko su im građani dužni i ima li pokrenutih ovrha. Podsjećaju da su otvorili reciklažno dvorište, prikupljaju papir i plastiku na kućnom pragu, a podijelili su i kompostere za biootpad.

-Za naše korisnike to znači da tko više razdvaja i manje otpada odlaže u spremnik za miješani komunalni otpad manje i plaća troškove odlaganja otpada, poručuju.

Tvrde da  u narednom razdoblju ne planiraju mijenjati troškove gospodarenja otpadom, ali se planira normativno usklađivati sa zakonodavnom regulativom koja je na snazi.

No ono što je zanimljivo jest da tržište i troškovi zbrinjavanja diktiraju troškove koje tvrtka ima i cijenu zbrinjavanja prema korisniku. Tako u Čistoći Duga Resa navode da kad bi sljedeće godine mogli prodati odvojeno prikupljeni otpad umjesto da plaćaju zbrinjavanje, cijena usluge zbrinjavanja otpada mogla bi se i smanjiti.

 

Pročitajte i ovo

PLIVANJEM DO ZDRAVLJA

Jutros poplava kod nadvožnjaka na Ilovcu, automobili plivali