Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Karlovčanima 12 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Slunju, Jakov Božić trostruki državni prvak

Uz pojedinačna zlata u kategorijama do 13 i do 15 godina te ekipno kod kadeta, Božić je osvojio i srebro u sastavu mlađekadetske ekipe.

S osvojenih 12 odličja u gotovo svim dobnim kategorijama na Prvenstvu Hrvatske u floretu održanom proteklog vikenda u Slunju, Mačevalački klub Karlovac još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih hrvatskih klubova.

Karlovački borci okitili su se s tri zlatne, četiri srebrne i pet brončanih medalja, a najuspješniji među njima bio je Jakov Božić, koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Prvo je obranio naslove državnog prvaka u kategorijama do 13 i do 15 godina, u kojima je ostvario ukupno 18 pobjeda i samo jedan tijesan poraz u grupnoj fazi natjecanja. Ovim sjajnim rezultatima pridonio je i osvajanju ekipnog zlata u konkurenciji kadeta, zajedno s Lukom Bublićem, Andrijom Kirinčićem i Davidom Kruhekom, a bio je i u sastavu mlađekadetske ekipe, zajedno s Davidom Kruhekom i Nikom Adamom, koja je osvojila srebrnu medalju, uz tijesni poraz u finalu rezultatom 42:41.

Antonio Gojak osvojio je bronce kod mlađih seniora i seniora, ostvarivši u te dvije najjače i najteže kategorije na prvenstvu 10 pobjeda i tri poraza. U kategoriji kadeta Luka Bublić je osvojio srebro, a Andrija Kirinčić broncu. Srebro je osvojio i David Kruhek u kategoriji do 13 godina, izgubivši finale od klupskog kolege Božića nakon šest pobjeda u nizu, kao i Mislav Ostarčević kod dječaka do 9 godina sa šest pobjeda i jednim porazom. Seniorska ekipa u sastavu Antonio Gojak, Anton Mravunac, Sven Prpić i Luka Bublić izborila je broncu, kao i Iva Kirinčić kod kadetkinja.

U ukupnom poretku karlovački je klub zauzeo visoko 3. mjesto, a u muškoj konkurenciji nedostajalo mu je jedno zlato da postane najbolji.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca II odigrali neodlučeno sa Senjanima i ostali na 4. mjestu ljestvice