Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Karlovčanima čak 8 zlatnih odličja na Europskom prvenstvu za gluhe i nagluhe u Austriji

Natalija Sonički i Tihomir Bratić okitili se s po četiri zlatne medalje.

Karlovački kuglači osvojili su čak 8 zlatnih medalja u sastavu hrvatske reprezentacije na 2. Europskom prvenstvu za gluhe i nagluhe osobe održanom od 18. do 23. lipnja u austrijskom Ritzingu.

Hrvatska reprezentacija natjecala se u pet disciplina – sprintu, tandemu, pojedinačno, u kombinaciji i ekipno – a među 16 reprezentativaca bilo je četvoro Karlovčana: Natalija Sonički, Ramiza Sopčić, Tihomir Bratić i Marijan Mlađan. U pet dana natjecanja naša je izabrana vrsta osvojila 8 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane medalje i ubilježila najuspješniji nastup na europskim prvenstvima gluhih i nagluhih osoba.

Sonički i Sopčić osvojile su zlato u ekipnom dijelu natjecanja, Sonički i Bratić pojedinačno u ženskoj i muškoj konkurenciji te u kombinaciji, a Bratić je treće zlato uzeo u disciplini sprint. Zadnjeg dana natjecanja dijelile su se medalje za najuspješnije nacije prvenstva, a Hrvatska je svoju dominaciju potvrdila zlatnim odličjima u ženskoj i muškoj konkurenciji, ispred Njemačke, Slovenije, Češke, Austrije i Slovačke.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Kuglači Kupe izgubili na gostovanju kod Karlobaga, Mostanje 1949 se pobjedom u Delnicama vratilo na 2. mjesto ljestvice