Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Karlovčanima još 20 odličja u Osijeku, Aaron Funtek dvostruki državni prvak u konkurenciji dječaka

Funtek je postao prvak Hrvatske na konju s hvataljkama i preči, a naslovima je dodao bronce u preskoku i višeboju.

Nakon sjajnog uspjeha prvog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Osijeku u seniorskoj konkurenciji, gimnastičarke i gimnastičari karlovačkog Sokola osvojili su još niz medalja u nastavku spomenutog natjecanja te na 20. Završnici Kupa Hrvatske u B i C programu.

U nastavku 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u konkurenciji mlađih kadeta Fran Šančić osvojio je srebro u preskoku te bronce na tlu i ručama, Patrik Rajković bio je srebrni na preči, a ekipno su mlađi kadeti (Fran Šančić, Patrik Rajković, Marin Makarun i Leon Mikulić) osvojili brončanu medalju. U kategoriji dječaka Aaron Funtek okitio se naslovima državnog prvaka na konju s hvataljkama i preči, a broncama u preskoku i višeboju. Nikola Olrom bio je brončani na karikama, a Matej Štanjer i Filip Blašković srebrni i brončani na preči. Ekipa dječaka osvojila je zlato u konkurenciji zagrebačke Trešnjevke.

Na Završnici Kupa Hrvatske u B programu najuspješnija je bila Nera Đurić, koja je osvojila srebro. Ekipa seniorki (Ana Magdalena Fabijanić, Martina Šegavić, Karla Šibenik) okitila se zlatom, no nije imala konkurenciju, a juniorke (Doroteja Šegavić, Matea Šegavić, Mona Šarinić) i mlađe kadetkinje (Nera Đurić, Nika Babić, Lota Gačić) bile su brončane. U C programu Filip Krznar je u kategoriji kadeta osvojio broncu, ekipa kadeta (Filip Krznar, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac, Dino Penić, Leon Dejanović i Kruno Polak) bila je srebrna u konkurenciji samo jedne ekipe, a mlađe juniorke (Maja Plavetić, Leonarda Šlat, Lucija Rožman, Nina Miljenović, Dora Martišković i Lara Đuri) okitile su se broncom.

Karlovački gimnastičari nastavit će s treninzima do blagdanske stanke, a u punom pogonu ostat će Petra Furač, koju od 17. do 20. prosinca očekuje Europsko prvenstvo u turskom Mersinu, u kojem je 2018. godine izborila svoje prvo finale na natjecanjima Svjetskog kupa.

Pročitajte i ovo

VESLANJE

Županijskim veslačima dva zlata, pet srebra i dvije bronce na 2. Otvorenom prvenstvu Zagreba