Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Crna kronika PREVAREN Podijeli

Karlovčanin (24) kupio auto iz Engleske, ali ostao i bez njega i bez novca

Engleskoj tvrtki rabljenih vozila platio je više od 50 tisuća kuna međutim auto do Hrvatske nije stigao

Za više od 50 tisuća kuna oštećen je 24-godišnji Karlovčanin u pokušaju da kupi automobil iz Engleske.

On je na internetu pronašao englesku tvrtku za prodaju rabljenih vozila, kontaktirao ih pa im uplatio novac. No, automobil mu nije isporučen u dogovorenom roku. Mladić je shvatio da je prevaren za više od 50 tisuća kuna pa je sve prijavio policiji koja  sada provodi kriminalističko istraživanje.

Zbog ovog slučaja iz PU karlovačke upozoravaju građane “da budu oprezni prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe”.

– Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, kažu u PU.

No, već i činjenica da je volan u engleskim automobilima na nama suprotnoj, desnoj strani, mogao bi biti dovoljan razlog za nekupovanje vozila u npr. toj zemlji.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

PRONAĐEN

Pronađen mladić (21) koji je BMW-om “driftao” po Grabriku u mirno nedjeljno poslijepodne