Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život ZLU NE TREBALO Podijeli

Karlovčanin koji se jučer vratio iz Italije, danas stigao preventivno na pregled u karlovačku bolnicu

Nema simptome korona virusa, ali se sam prijavio zbog svoje i sigurnosti drugih što je za pohvalu

Karlovčanin koji se sinoć, nakon trodnevnog boravka, vratio iz Italije sam se danas javio u karlovačku bolnicu, doznaje Radio Mrežnica.

Radi se o muškarcu srednjih godina koji u Italiji nije bio na kriznom području Lombardije i Veneta niti ima ikakve simptome, ali je u bolnicu došao preventivno. Kako je rekao novinarki Radio Mrežnice, jučer na granici nije bilo posebnih kontrola. Jutros je protokol već drugačiji, a kako kod kuće ima djecu, došao je preventivno provjeriti je li sve u redu.

U najgorem slučaju bit će dva tjedna u karanteni, a hoće li je provesti kod kuće ili u bolnici nije znao reći.

Hoće li ovakvih slučajeva biti još i je li pitanje vremena kada će se pojaviti netko s korona virusom teško je reći. Činjenica je da su brojni Talijani protekloga vikenda boravili u Hrvatskoj, na riječkom karnevalu jer je njihov u Veneciji otkazan.  S druge strane proteklih dana, prije pojave bolesti, brojni su Hrvati, a među njima i Karlovčani putovali u Veneciju.

Osobe koje su boravile na zahvaćenom području ili bile u kontaktu s osobama koje su sa zahvaćenog područja, a nemaju simptome prvo se moraju javiti epidemiologu u Zavodu za javno zdravstvo, a ne u bolnicu. Karlovački Zavod se nalazi na Dubovcu, u sklopu Doma zdravlja, a broj u pripravnosti kojeg osobe bez simptoma trebaju nazvati je 098 247 630.

Pročitajte i ovo

DOBRODOŠAO

Dado nam je stigao nakon točno dva mjeseca: Još duhovitiji i vrckaviji, a uskoro opet u programu