Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Karlovčanke samo doigravanje s Plitvicama dijeli od povratka u Prvu hrvatsku ligu

Zbog odustajanja dvije najbolje plasirane ekipe Druge hrvatske lige Istok, prvakinje sjeverne i zapadne skupine izravno će, bez dodatnih kvalifikacija, u najviši rang.

KARLOVAC – Dvije najbolje plasirane ekipe Druge hrvatske kuglačke lige Istok za žene odustale su od kvalifikacija za popunu Prve hrvatske lige pa kuglačice Karlovca od povratka u najviši rang hrvatskog ženskog kuglanja dijeli samo doigravanje za prvaka Druge hrvatske lige Zapad s ekipom Plitvica.

Podsjetimo, obzirom, zbog zabrane treniranja i natjecanja, uslijed mjera borbe s pandemijom, prvenstva u drugoligaškim rangovima kod žena nisu završena, Hrvatski kuglački savez donio je odluku da će se popuna Prve hrvatske lige realizirati tako da po dvije najbolje plasirane ekipe iz sve tri druge lige prvo odigraju doigravanje za naslove prvaka liga, a potom prvaci liga odigraju kvalifikacije za plasman u Prvu hrvatsku ligu.

U Drugoj hrvatskoj ligi Zapad odigran je samo jesenski dio sezone, sedam kola, nakon kojih su kuglačice Karlovca bile vodeće s maksimalnih 12 bodova, a Plitvičanke drugoplasirane s dva boda manje. O prvaku lige ove dvije ekipe odlučivat će u dva susreta koja će se igrati 25. lipnja na Plitvicama i 27. lipnja u Karlovcu. Bolji iz ta dva susreta osvojit će naslov prvaka Druge hrvatske lige Zapad, ali i izravno se plasirati u Prvu hrvatsku ligu.

Naime, dvije najbolje ekipe Druge hrvatske lige Istok, Sloboda TVIN iz Virovitice i Obrtnik iz Slavonskog Broda, odustale su od doigravanja za prvaka spomenutog ranga te kvalifikacija za popunu prvoligaškog ranga, pa će prvakinje Druge hrvatske lige Zapad i Druge hrvatske lige Sjever izravno, bez dodatnih kvalifikacija, u Prvu hrvatsku ligu.

Pročitajte i ovo

BASEBALL

Velikim preokretom u finalnoj seriji bejzbolaši Olimpije došli do 17. naslova prvaka Hrvatske!