Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Karlovčanke uvjerljivo poražene na Plitvicama i znatno umanjile izglede za povratak u Prvu hrvatsku ligu

U slaboj partiji karlovačkih kuglačica jedini poen izborila je Martina Čoko (521).

Kuglačice Karlovca večeras su na kuglani Hotela Jezero na Plitvicama, u prvom susretu doigravanja za prvaka Druge hrvatske lige Zapad, uvjerljivo poražene od domaće ekipe Plitvica rezultatom 7:1 (3215:3022) i znatno umanjile svoje izglede za povratkom u Prvu hrvatsku ligu.

Kao što nam je trenerica Jasenka Štimac najavila, Karlovčanke su večeras nastupile bez ozlijeđene Ivone Škalamera, što im je u startu umanjilo izglede za dobrim rezultatom. Odbacale su ispod svoje uobičajene razine i u uzvratu, koji se u nedjelju od 14 sati igra na kuglani Doma oružanih snaga Zrinski, imat će vrlo težak posao nadoknaditi ovaj uvjerljiv poraz.

U prva dva bloka svaka je ekipa uzela po poen. Katarina Zajec je poražena od Gordane Gračan (1:3, 545:556), u dvoboju u kojem je drugi set izgubila s jednim čunjem razlike, dok je Martina Čoko bila bolja od Ane Rapo (3:1, 521:529). Natalija Sonički i zamjena Lora Burić glatko su izgubile od Tanje Galac i tamjene Ivane Rapo (0:4, 436:482), a Ana Maležić, koja je, kao i Zajec, drugi set izgubila s jednim čunjem razlike, upisala je poraz od Dijane Mlinarić (1:3, 504:520). U posljednja dva bloka Plitvičanke su ušle s 3:1 i 81 čunjem viška. Očekivali smo da bi Nikolina Čoko, jedna od najboljih karlovačkih igračica, mogla barem donijeti drugi poen i ublažiti poraz, no i ona se uklopila u slabo izdanje ekipe. Izgubila je od Ines Kolar (1:3, 512:568), a Danijela Šagovac je uvjerljivo poražena od Marie Gračan (0:4, 504:560) pa su domaće igračice na koncu došle do velike pobjede.

Kao što smo napisali, uzvrat se igra u nedjelju od 14 sati na kuglani Doma oružanih snaga Zrinski, a Karlovčankama za naslov prvakinja i plasman u Prvu hrvatsku ligu treba maksimalna pobjeda 8:0 ili 7:1 uz više od 18 osvojenih setova. Vrlo težak zadatak, ali ne i nemoguć jer, podsjetimo, u jesenskom dijelu sezone naše su kuglačice na svojoj kuglani slavile nad Plitvičankama baš sa 7:1. No, izgledi za ostvarenje takvog podviga uvelike će ovisiti o tome hoće li u nedjelju nastupiti Ivona Škalamera.

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura