Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac ZVJEZDANO LJETO Podijeli

Karlovče, sretan ti 440. rođendan

Svi koji vole Karlovac večeras će biti na Starom placu

Nezaboravnih 440 sati zabave Grad Karlovac je u protekla tri tjedna priredio svojim građanima i posjetiteljima. Rođendansko slavlje 440. godina osnutka grada završava večeras Rođendanskim balom i besplatnim koncertom Gibonnija na Starom placu.

Zvjezdano ljeto započelo je 23. lipnja Ivanjskim krijesom nastavilo se očaravajućim Festivalom balona i 22. Međunarodnim festivalomo folklora i 2. Okusima svijeta.

Otvoren je Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj, a u više od 200 različitih programa održana su i brojna druga kulturno – zabavna događanja koja su oživjela karlovačke ulice.

Na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića u četvrtak su posjetitelji uživali u glaubeno – scenskom spektaklu Croatian Pink Floyd Showu, kiša u petak nije zasmetala ni fenomenalnom koncertu Parnoga valjka koji ove godin proslavlaj 40 godina na sceni.

Rođendansko jutro, jer Karlovac je “rođen” 13. srpnja 1579., obilježila je budnica u kojoj su uz puhače sudjelovali i bubnjari, povijesne ppostrojbe predvođene Karlovačkom građanskom gardom i u kojoj su bili brojni djelatnici gradskih tvrtki i gradske uprave.

Gradu u čast na KVAKI je u 16 sati tradicionalna Karlovačka regata, a sve će završiti večeras na Starom placu. U 20 sati 440 plesnih parova plesat će bečki valcer na Rođendanskom balu, a u 22 sata počet će posljednji u nizu sjajnih koncerata koji su obogatili Zvjezdano ljeto, koncert Zlatana Stipišića Gibonnija.

Vrijeme ne bi trebalo pokvariti završnicu jer prema prognozama navečer će se razvedriti, ali ako tako i ne bude kišobrani i kabanice mogu pomoći. Očekuje se dolazak velikog broja Karlovčana jer oni ne propuštaju “ugasiti” još jednu, ovoga puta jubilarnu, rođendansku svjećicu svoga voljenoga grada.

 

Pročitajte i ovo

ČISTOĆA KARLOVAC

Mobilno reciklažno od srijede ponovno na terenu: Najprije u MO Mahično Tuškani