Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac Video VOJSKA POMAŽE Podijeli

VIDEO:U Karlovcu 17 vojnika čisti snijeg oko Doma zdravlja i Hitne

Snijega na području Karlovca i okolice ima pola metra

I u Karlovcu pripadnici Hrvatske vojske pomažu u čišćenju grada.

Njih 17, redom pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske OS RH s inženjerijskim strojem od 11 sati čiste prostor kod Hitne i Doma zdravlja.

– Temeljem potrebe grada Karlovca odnosno Doma zdravlja Karlovac Inženjerijska pukovnija angažirana je na čišćenju snijega ispred i iza Doma zdravlja. Ima nas 17 djelatnika s jednim inženjerijskim strojem. Prionuli smo poslu, angažirani smo maksimalno u svojim zadaćama. Trenutno smo samo na ovom mjestu, ali sukladno zapovjedi zapovjednika HKoV-a generala Siniše Jurkovića spremni smo odgovoriti na sve zadaće, rekao je satnik Tomislav Blaša zapovjednik inženjerijske satnije Inženjerijske pukovnije HKoV-a Karlovac.

– Nismo znali što nas jutros čeka, mislili smo da ćemo u Delnice, Ogulin, Udbinu, a sad smo u pripravnosti za to, došli smo pomoći gradu, rekao nam je vojnik Filip Dumić.

Vojnici su u vrlo kratkom vremenu očistili većinu snijega, posipali solju i prostor oko hitne i Doma zdravlja sada je pristupačan onima koji moraju na preglede u ovaj zdravstveni kompleks.

Zahvalni su i ravnateljica Doma zdravlja Tatjana Šterk – Tudić te Zavoda za hitnu medicinu Nikša Antica.

– Ne znam da li bi se uopće uspjeli sami upustiti u borbu s ovako velikom količinom snijega jer mi nemamo ljudske kapacitete ni resurse za tako nešto pa nam je ovakva pomoć stvarno značajna. Cilj nam je da naši osiguranici i svi pacijenti koji posjećuju naše ordinacije sigurno i na vrijeme stignu na svoje zakazane preglede, rekla je Šterk – Tudić.

U ime svih: Doma zdravlja, Zdravstvene njege u kući i Zavoda za hitnu medicinu, potrebu za čišćenjem prostora iskazao je ravnatelj Zavoda za hitnu Nikša Antica.

Cilj je bio osigurati pravovremenu uslugu pacijentima, ali i pripremiti se za najavljene ekstremno niske temperature.

– Ovo su iznimno ekstremni uvjeti gdje i vozila hitne medicinske pomoći moraju doći kao i u normalnim uvjetima do svakog građanina Karlovačke županije. Stanje je redovito, ali kada je ovaj cijeli kompleks pod snijegom spriječava i hitnu da izađe u onom svom potrebnom i propisanom standardu da u roku 10 minuta dođe odnosno izađe na intervenciju. ako je zatrpano snijegom to nije moguće.

Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na području Gospića, Donjeg Lapca, Delnica, Gračaca i Petrinje.

Na terenu u Gospiću angažirano je 45 pripadnika koji čiste snijeg oko javnih ustanova.
U Donjem Lapcu 25 pripadnika s jednim strojem čiste prilaze javnim ustanovama. U ispomoć su im upućene još dvije kombinirke.

U Delnicama je angažirano 30 pripadnika i dva radna stroja. U ispomoć je upućeno još 60 pripadnika sa dva stroja za čišćenje, četiri kamiona i dva kipera.

Na područje Gračaca upućen je 1 kamion samoistovarivač i 1 kombinirka.

Na području Petrinje angažirana je jedna desetina za dostavu lijekova i hrane u sela Klinac i Bijenik. Također, za mjesta Nebojan, Farkašić, Slana, Glinska Poljana angažirana je jedna desetina za čišćenje prilaza do kuća i dostave lijekova i hrane.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima