Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac DAROVNICA Podijeli

Karlovcu odobreno 60.000 eura za projekt korištenja potencijala geotermalne energije

Novcem će se financirati izrada Investicijskog koncepta, Studije izvodljivosti, Poslovnog plana i Plana provedbe projekta ‘Korištenje potencijala geotermalne energije na području grada Karlovca’

Gradu Karlovcu odobreno je 60.000 eura za financiranje projekta ‘Geothermal Energy Utilization Potential in the city of Karlovac – GEO4KA’ u okviru programa Horizon 2020, iz inicijative European City Facility (EUCF).

Odabran je u konkurenciji s još 75 projektnih prijedloga iz 11 europskih zemalja. Dobivenom darovnicom financirat će se izrada Investicijskog koncepta, Studije izvodljivosti, Poslovnog plana i Plana provedbe projekta ‘Korištenje potencijala geotermalne energije na području grada Karlovca’.

-Izrada ovih dokumenata otvoriti će gradu mnoga vrata za nastavak ulaganja u geotermalne izvore na području grada te su ovi dokumenti neophodni za prijavu naknadnih projektnih prijedloga na natječaje Europske unije, pojašnjavaju iz gradske uprave.

Pored financijske i stručne pomoći, kroz provedbu EUCF-a uključene lokalne samouprave jačat će svoje vlastite kapacitete za pripremu sličnih investicijskih podloga.

Projekt traje od 17.02.2021. godine do 17.02.2022. godine.

Ovaj projekt financira se iz programa Europske Unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020 (Horizon 2020) u okviru incijative European City Facility (Referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava: 2021-01)

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

M BROTHERS USPJEH

Steak goveda uzgojenog na Kordunu osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu: Išli smo za “probu”