Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Kad ljudi izađu iz svoje veze kako bi iskušali i zadovoljili svoje potrebe, nauče da postoje druge mogućnosti i da se ne moraju osloniti samo na svog partnera Manjak emocionalne podrške u vezi dovodi do prekida odnosa - Nositeljica liste Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici Ruža Tomašić izjavila je u petak kako vjeruje da će taj pokret na izborima osvojiti 24 ili 25 mandata i da ti zastupnici neće u Saboru samo dizati ruke, nego im je cilj mijenjati Hrvatsku na bolje. "Vjerujem da ćemo imati 24 ili 25 mandata. Cilj Domovinskog pokreta nije da uđe u Sabor kako bi samo dizao ručice, nego je naš cilj Hrvatsku, koja je premrežena korupcijom, promijeniti na bolje, da ona bude poštena i transparenta", rekla je Tomašić na splitskoj Rivi na završnoj predizbornoj konferenciji kandidata Domovinskog pokreta u 10. i 9. izbornoj jedinici. Odgovarajući na novinarska pitanja o mogućoj poslijeizbornoj koaliciji Domovinskog pokreta i HDZ, izjave vodstva Domovinskog pokreta da ne želi predsjednika HDZ-a Plenkovića za premijera te Plenkovićevo uzvraćanje kako nitko neće HDZ-u određivati tko će biti premijerski kandidat, Tomašić je rekla kako sve ovisi o broju mandata koje će stranke osvojiti. "Ne volim nikad raditi planove a da je zec još u šumi - da pravim ražanj. Pozvali smo narod da dokažemo da se politika može voditi pošteno - ovisi o biračima, na njima je odgovornost jer sve ovisi o broju saborskih zastupnika. Onaj tko bude imao najviše, radit će pravila. Dakle, ako birači žele da mi odlučujemo, onda će svi izaći na izbore i zaokružiti nas - Domovinski pokret", rekla je Tomašić. Vjerujem da Domovinski pokret osvaja bar 24 ili 25 mandata Time je reagirao na odluku Ministarstva zdravstva da se u županijama s nepovoljnom epidemiološkom situacijom dopusti roditeljima 15-minutni svakodnevni boravak uz hospitaliziranu djecu Poziv Ministarstvu da promjeni odluku o 15-minutnom posjetu OŠTAR ODGOVOR Karolina Vidović Krišto veliča ustašku ideologiju, poručuje Mrsić. Što se izbora tiče, kaže da će surađivati sa SDP-om samo ako Bernardić ne bude premijer 'Moja obitelj nije uzela niti lipe iz proračuna. Krišto govori laži'

Županija DONJA ŠKOLA Podijeli

Kasice prasice,plakati i film o štednji za Svjetski dan štednje

Učenički radovi na temu štednje

Izradom kasica prasica, snimanjem amaterskog filma “Money matters”, te plakatima i prezentacijom učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića obilježili su danas  Svjetski dan štednje.

Svjetski dan štednje se obilježava 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan tog datuma 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv prvelikog trošenja. Učenici i zaposlenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Duga Resa su Svjetski dan štednje prigodno obilježili izradom eko kasica prasica na nastavi u Eko grupama te na nastavi likovne i tehničke kulture, školska filmska skupina je snimila amaterski film naziva „Money matters“ te su koordinatori manifestacije, profesori engleskog jezika, Iva Stipančić Benić i Leno Erdeljac napravili prigodne plakate i prezentaciju. Škola je također ugostila predstavnice Hrvatke Poštanske Banke koje su učenicima predmetne nastave održale prigodno predavanje na temu štednje.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju