Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život SVETI JOSIP Podijeli

Katoličke infulencerice Emina i Marijeta svjedočile vjeru: Cilj nam je prenijeti mladima radosnu vijest

Emina je posvjedočila kako je svog sadašnjeg supruga upoznala zahvaljujući tridesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu

Prve katoličke influencerice Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić čiji profil Chance to walk prati oo 12 tisuća pratitelja svjedočile su svoju vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu.

Kako se vlastitim primjerom života može utjecati na mlade objasnile su Emina i Marijeta, a cilj je prenijeti mladima radosnu vijest i pokazati i kako u svakodnevici živjeti vjeru.

„Nas prati velik broj mladih, a mi na njih kroz raznolik sadržaj želimo utjecati Isusovom porukom, odnosno želimo poručiti kako je Isus influencer. Cilj nam je prenijeti mladima radosnu vijest i pokazati kako u svakodnevici mogu živjeti svoju vjeru jer je vjera nešto što ih izgrađuje i čini njihov život bogatijim, ljepšim i uspješnijim“ rekla je Emina.

Na ideju kreiranja profila na društvenim mrežama, Chance to walk, Emina i Marijeta bile su ponukane okolinom u kojoj su se nalazile.
„Bile smo okružene društvom u kojem su prevladavali depresija, anksioznost i strah. To smo shvatile kao svojevrstan poziv u pomoć. Vlastitim svjedočanstvima smo htjele mladima reći kako postoje načini kako mogu prebroditi takva teška razdoblja. Uz Boga, postojao je još jedan influencer koji nas je potaknuo. Naime, papa Franjo je na svojim audijencijama pozvao mlade da koriste društvene mreže za progovaranje u Isusovom životu, odnosno da putem raznih medija krenu u evangelizaciju“ nadodala je Marijeta.

Mladi nam stalno šalju poruke

„Mladi nam konstantno šalju poruke i razna pitanja na koja žele čuti odgovor. To su pitanja poput onih o vezama, uspjehu na fakultetu, odnosima s prijateljima i samopouzdanju.“
„Prije svega jako nam je važna duhovnost. Moramo biti dobro duhovno potkovane kako bi mogle utješiti ili savjetovati drugoga. Našeg djelovanja nema bez molitve“
Na samom kraju svjedočanstva Emina i Marijeta su otkrile kako je u ovoj priči prste upleo i sveti Josip, a Emina je posvjedočila kako je svog sadašnjeg supruga upoznala zahvaljujući tridesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu.
„Često nam stižu poruke kako naći „onog“ pravog ili pravu, a tako nam učestalo dolaze i svjedočanstva kako su svoju bolju polovicu našli po zagovoru svetog Josipa“, kazala je.

Inače, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa počela je molitva devetnice ovom svecu, a u ovotjednoj pobožnosti svetom Josipu hodočastila je Župa svetoga Martina iz Hrnetića predvođena župnikom, vlč. Filipom Pavlovićem.

Pročitajte i ovo

DRUGI POKUŠAJ

Povećan budžet za energetsku obnovu kuća. Prijave od 7. prosinca