Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  30C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  31C° Slunj

Karlovac NEMA PUNIONICE, NEMA KAZNE Podijeli

Kazna za parkiranje na mjestu punionice za e-vozila 500 kuna, ali…

Ispred Karlovčanke punionice još nisu instalirane, ali su mjesta označena

Od rujna prošle godine u Hrvatskoj je snazi kazna u iznosu od 500 kuna za parkiranje “običnih” automobila na mjestima punionica elektro vozila.

Prizori kao s naših fotografija snimljenih ispred “Karlovčanke” uobičajeni su i policija ih mora kažnjavati, ili u ovom slučaju, kad je promet u mirovanju, komunalno redarstvo Grada Karlovca.

-Ukoliko postoje parkirna mjesta i punionice za e vozila, propisno označena signalizacijom, tada kazna za parkiranje na toj lokaciji iznosi 500 kuna o čemu govori i pravilnik iz rujna prošle godine, kaže glasnogovornica karlovačke policije Andreja Lenard.

No, u ovom slučaju pred “Karlovčankom”, kazne nema jer nema – punionice. Parkirna mjesta su nacrtana i označena, ali punionica nije instalirana. Trebala bi biti tijekom ove godine. U gradskom su proračunu predviđena sredstva za taj projekt, potvrđuju u Gradu Karlovcu, a ubrzo bi trebala uslijediti i javna nabava. Dodaju i da komunalno redarstvo za ovakvo parkiranje još nije napisalo niti jednu kaznu, a iskreno, nema niti na temelju čega.

U prijevodu, policija ili komunalno redarstvo s 500 kuna moraju kazniti svakog tko parkira svoj automobil na mjesto predviđeno za punjenje elektro vozila, no gdje punionice nema, nema ni kazne. Za usporedbu, u američkoj državni Colorado dozlogrdilo je vlastima gledati ovakve slike, pa svakog vozača koji se parkira na mjesto za e vozilo, kažnjavaju sa 182 dolara ili 1219 kuna.

Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je registrirano 459 električnih i 3717 hibridnih automobila.

Pročitajte i ovo

OTVORENO

Trgovine rade skraćeno na Gospu