Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija FILMAŠI U EU PROJEKTU Podijeli

Kinoklub Karlovac i HFS partneri u EU projektu YEAD – u lipnju šestero mladih odlazi u Belgiju

Kinoklub u projektu predstavlja Hrvatsku

Kinoklub Karlovac zajedno s Hrvatskim filmskim savezom svoje umrežavanje s brojnim svjetskim organizacijama i filmskim festivalima sada je “pojačao” i uključivanjem u EU projekt YEAD – Young European (Cultural) Audience Development.

Projekt je započeo prije 4 godine, okupivši organizacije iz Belgije, Francuske, Italije, Njemačke, Portugala i Nizozemske, a ove godine, u završnoj fazi, projektu je priključeno još pet zemalja, uključujući Hrvatsku kroz Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Krajem veljače okupili su se predstavnici svih 11 uključenih zemalja među kojima je bila i Ksenija Sanković kao predstavnica Hrvatske. Osim prezentacije i tzv. study visita – posjeta izložbi Beyond Borders, dogovorene su aktivnosti za sljedeća tri mjeseca.

Velika završnica projekta bit će u srpnju kada će biti održan festival na kojem će se, osim prikazivanja videa koji su nastali unutar projekta, okupiti po 6 mladih iz 11 zemalja uz 11 mentora koji su se sastali u veljači.

– Zadatak ove velike grupe mladih bit će da u Briselu putem medija filma prikažu vlastitu percepciju institucija i organizacija u kulturi na licu mjesta te istraže mogućnosti i primjenu kulturološke demokracije u tim institucijama suvremene Europe, pojasnila je Sanković.

Jer, čvrsto uvjereni da umjetničke prakse potiču društvenu uključenost i emancipaciju te organizacije žele potaknuti mlade Europljane da preispituju svoju interakciju s kulturom i da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju europske kulture ne samo kao konzumenti, već i kao kreatori sadržaja iz svih segmenata kulture.

Pročitajte i ovo

NEKAD BILO

Srakočić priznala da je zaposlena u Gradu: To je na moju molbu, poručio Boljar