Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac U GRADU BEZ KINA Podijeli

Kinoklub pokrenuo novi međunarodni filmski festival – FUSE, održat će se u svibnju

Namijenje je autorima kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma iz cijelog svijeta

FUSE – Film Under Sever Experiment novi je međunarodni filmski festival koji će se u Karlovcu održati 11. i 12. svibnja.

Pokreće ga Kinoklub Karlovac s idejom da okupi mlade autore, od 18 do 29 godina, kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma iz cijelog svijeta. Poseban fokus je na studentskom filmu.

– FUSE donosi iskorak od filmskih događanja viđenih u Karlovcu jer je usko specijaliziran – bavi se formom kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Cilj festivala je promocija ovakvih hibridnih kombinacija koje su na festivalskoj sceni manje zastupljene, pojašnjava organizacijski tim iz Kinokluba.

Festival FUSE održat će se na Maloj sceni Hrvatskog doma koja će time postati nova filmska lokacija za natjecateljske projekcije, radionice i večernji glazbeni program.

Autori će se natjecati u pet kategorija: za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix. Osim natjecateljskog programa, tijekom festivala će biti održan i bogat popratni edukativno – zabavni program.

– Ovim putem pozivamo sve autore koji su se prepoznali u navedenom opisu da prijave svoj film, a s obzirom da je poziv za prijavu otvoren do 1. travnja, dovoljno je vremena za snimiti i nove filmove.

Prijavnica za festival nalazi se na poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGd8-VrVOp7aY9LaFCY1jBPpISNFDoC_sKFudnTL9gSC9ZMg/viewform , a više o FUSE-u se može doznati i na službenoj FB stranici i Instagram profilu festivala.

Sudjelovanje na festivalu i cjelokupni program su besplatni.

Pročitajte i ovo

NOVA NAGRADA Z. DOMU

Andro Damiš osvojio nagradu za glumačka ostvarenja u Banja Luci