Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac DAR UOČI JOSIPOVA Podijeli

Kip Majke Tereze od danas u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Karlovcu i svetištu darovala ga je Zajednica ALbanaca Karlovačke županije

Kip Majke Tereze iz Calcutte, rad akademskog kipara Ante Jurkića, postavljen je danas u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. 

Kip Majke Tereze gradu Karlovcu i Nacionalnom svetištu svetog Josipa darovala je Zajednica Albanaca Karlovačke županije, Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Majka Tereza posjetila je Karlovac i crkvu sv. Josipa na Veliki petak 24. ožujka 1978. godine s o. Antom Gabrićem. Sudjelovali su u prigodnom programu i okupljenom mnoštvu uputili poticajne riječi

Svečanost blagoslova kipa biti će idući tjedan, u petak i subotu 22. i 23. ožujka 2019. godine.

– U Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u petak 22. ožujka s početkom u 18 sati bit će svečana akademija, a u subotu 23. ožujka u 11 sati bit će misno slavlja za vrijeme kojega će biskup blagosloviti novopostavljeni kip Majke Tereze.
Kip Majke Tereze lijepi je dar Nacionalnom svetištu koji će Josipove štovatelje već sutra te kroz sve dana svetkovine svetog Josipa dočekivati i poticati na pobožnost svetom Josipu kako bi s Njim došli do Marije i Isusa.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu