Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Klek ostaje u Prvoj B ligi Jug, Željezničar ostaje drugoligaš, Kupa možda u viši rang

Šibenski Šubićevac odustao je od Prve B hrvatske lige Jug i omogućio Ogulincima i Karlovčanima da zadrže status kojeg su imali i u netom završenoj sezoni.

Hrvatski kuglački savez jučer je objavio ažurirani, ali još uvijek neslužbeni sastav liga za sezonu 2020/2021. Kuglači ogulinskog Kleka ostat će u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug, kuglači Željezničara ostaju drugoligaši, a postoji mogućnost da ozaljska Kupa ode u viši rang.

Sudbinu Kleka i Željezničara odredio je šibenski Šubićevac. Šibenčani su osvojili posljednje 10. mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi i trebali su ispasti u Prvu B hrvatsku ligu Jug. Međutim, obavijestili su Savez da nemaju uvjeta igrati taj rang pa će sljedeće sezone nastupati u Drugoj hrvatskoj ligi Jug. Takav rasplet omogućio je ogulinskom Kleku, koji je osvojio pretposljednje 9. mjesto u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug, da ostane u tom rangu, a neispadanje Kleka automatski znači da karlovački Željezničar, koji je zauzeo pretposljednje 11. mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad, i dalje ostaje drugoligaš.

Konačni sastav liga za sezonu 2020/2021. bit će poznat 10. srpnja, a do tada može doći do još nekih promjena. Neslužbeno doznajemo da je izgledno da u viši rang neće niti prvak niti doprvak Druge hrvatske lige Jug, pa bi to slobodno mjesto u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug mogla popuniti ozaljska Kupa, doprvak Druge hrvatske lige Zapad.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Povratkom Kristine Vuković i Petre Bačić ambicije rastu, ‘školarke’ žele plasman među pet najboljih ekipa u ligi