Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika NAPETO NA GRANICI Podijeli

Kod GP Maljevac s bosanske strane okupilo se 200 do 250 migranata, žele nezakonito prijeći u RH

Hrvatska policija za sad nije morala postupati, imaju dovoljno snaga i opreme da spriječe nezakonite ulaske u državu

Kod Graničnog prijelaza Maljevac s bosansko – hercegovačke strane oko podneva se okupilo od 200 do 250 migranata koji žele nezakonito prijeći u Hrvatsku.

Migranti su pod nadzorom bosansko-hercegovačke policije, a između migranata i hrvatske policije nije bilo kontakata odnosno hrvatska policija nije imala postupanja.

– Promet preko stalnog međunarodnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac – Velika Kladuša odvija se redovito. Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem snaga i opreme na tom području kako bi već u eventualnom pokušaju spriječila bilo kakav nezakoniti prelazak državne granice, odnosno nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku, poručuju iz PU karlovačke.

Ova skupina migranata se nakon nekog vremena počela vraćati prema izbjegličkom centru u Velikoj Kladuši međutim nova grupa od 90 migranata iz Cazina je krenula prema nekom od graničnih prijelaza te također traže da ih se pusti preko granice u Hrvatsku. BiH policija ih prati i za sad još uvijek ne zna prema kojem će graničnom prijelazu krenuti.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto