Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac NABAVKA I CJEPIVO U PETAK Podijeli

Kod Kauflanda u Karlovcu cijepilo se 78 građana: Neki primili prvu, neki drugu, a neki i treću dozu

“Čuo sam Dadu ( Valenta) da najavljuje pa sam se došao cijepiti!”

Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije danas je pod šatorom na trgu ispred Kauflanda u dva sata procijepio 78 građana, od čega je većina primila prvu dozu. 

-Idemo po općinama i gradovima i odlučili smo se, s obzirom da je Karlovac po broju stanovnika najveći, približiti ljudima i podići mobilni punkt ovdje na tržnici, rekao je ravnatelj Zavoda Branko Zoretić.

Ne jednom, nego triput

Akcija je počela prije osam sati, a pred šatorom se vrlo brzo stvorio red. Do 10 sati cijepljeno je 78 građana od čega 68 prvom, a 10 drugom dozom. Mi smo pronašli i gospođu koja se sada, kaže, cijepila treći puta, a preboljela je i koronu.

-Ovo je treća doza, prvo cjepivo je bilo u petom mjesecu prošle godine, onda sam dobila drugu dozu, a sada idem na svadbu pa mi treba nešto novo. Prošle godine sam se cijepila Pfizerom, a sada s ovim brzim Johnsonom.

Cijepljenje usput, cjepivom po izboru

Za cijepljenje na tržnici nije bilo potrebno naručivanje, doslovno se moglo nakon kupovine skrenuti po jedno od četiri cjepiva jer sva su bila na raspolaganju.

-Došli smo jer nam je tu najbliže; Dostupno je i blizu, to je druga doza Astra Zeneca, makar meni je tako svejedno; Iznenada sam se odlučio cijepiti, jučer sam čuo našega Dadu da najavljuje, kažu danas cijepljeni.

Johnson sve popularniji

Građani, kaže Zoretić, najčešće biraju Pfizer, a u zadnje vrijeme popularan je i Johnson.

-To je jedna doza, ljudi se cijepe, odu na more ili su sezonci pa im je to najjednostavnije, kaže Zoretić i dodaje da u Zavod nema dojava o nuspojavama.

Bez obzira na mogućnost biranja cjepiva bilo je i građana koji se na cijepljenje još ne mogu odlučiti.

-Rado bih se cijepila, ali bojim se jer imam svakakvih bolesti i ne znam smijem li ga primiti ili ne…, kaže starija Karlovčanka.

Nakon Karlovca mobilni tim nastavlja obilaziti gradove i općine.
(T.P.)

Pročitajte i ovo

SMRT NA ILOVCU

Na Ilovcu večeras poginuo motociklist