Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Podijeli

Gaf na naglo

Kopajući po starim papirima, slikama i dokumentima, naišao sam na presavinutih nekoliko papira označeni kao „Naruđbacije“. Čitam i ne vjerujem da je taj ,baš kao u priči, požutjeli papir preživio sve pretumbacije po kutijama sa starim stvarima, spisima i svega onoga iz katergorije“da se ne baci“…Preživio i rat, i osvajače i sve racije i pretrese po kući, kojih je kako mi mama priča ,bilo dosta.
PrežIvio nekoliko akcija prikupljanja starog papira i raznih čistki po tavanu, pa će njegov sadržaj sad pravo u priču, točnije u (o)blog.
Što je na njemu napisano…?.
Kao da sam znao da ću jednoga dana čeprkati po svakakvim uspomenama i stvarati priče od anegdota svake vrste, jedno popodne dao sam si truda, te 90. ili 91.pa zapisao sve nesvakidašnje narudžbe koje su mi kao konobaru izgovarali gosti „Kod Miloša“ !?
Veli ‘vako:
Gospon Miro,Mirek, kako smo ga zvali uvijek je naručivao „Ćelape z konfrijon“. To su, pogađate bili ćevapčići s pommes fritesom ili pomfrijem…Probam ja ispraviti bar krivi krumpir, pa velim- Mirek, jeba ga vrag, pa nije konfri, nego pomfri, to je francuska riječ…Nemoj ti mene učit, kaj ti znaš..Ako se to peče od krumpira onda je s k konfri, a nije spečen prumpir, da bi bil ponfrit…A, logike
Gazdarica jedne birtije iz predgrađa petkom je išla na plac, pa bi na povratku zastala na gablecu, kojega je obavezno zalijevala s „belandom“.Dakle bevandom, bijelom. Pitam je zašto veli da je to belanda a ne bevanda ? Odgovor je glasio: Zato kaj ja pijem belo vino, a to je onda belanda, da oću crno, e, to je bevanda. Pa s ti misli…Finka i Babić, očito niš ne znaju…
Kaj ima za gablec? – pita čovjek u plavom kombinmezonu s munjom na prsima. Dakle „Antonio Banderas“, elektraš .
Imam grah s kobasicom, suhim mesom, grag s kotlezom, gulaš i fileke, izrecitiram ja meni.
Daj mi onda grah , grah ,al’ bez ničega!?
Kako, grah bez ičega, ono , solo grah..
Nije grah u orkestru da pjeva solo…daj mi grah bez ničega !
Ja: Grah bez ičega,jel tako?Bez dodataka ?
Jebiga , nek bude dodataka, vegete, soli, papra, ali daj mi ga bez ničega, i požuri, nemam celi dan s tomom se pogađat…Donio banderašu tanjur graha..i to je to ..bez ničega ali s pet šnita kruha.
Dežurni Bosanac, Suljo, šofer po struci, rado bi me podučio pravopisu.
Daj mi u taj sok još jedan kocak leda, šta šparaš tu ledenu vodu!
Jebatga Suljo, pa nije kocak, nego kocka!?
Ma, nemoj! Ako je led, onda jer muško! Nemere bit kocka, to je žensko, nego kocak!?
O ,zemljo otvori se…