Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Podijeli

Glasno i jasnogovornik

Opet ću malo po televizijama. Brate mili, najveći je napor čuti, pa ako je savršena tišina u prostoru i razumjeti što pojedini čimbenici govore u mikrofon i kamere !?

Najprije tu mislim na prvog čovjeka Zagreba. Jučer ga gledam u tri dnevnika, dvojim vijestima i ništa nisam razaznao što je Milan htio reći !? Na stranu i to što on zvuči kao” brijaći aparat s oksidiranim baterijama”, već više od desetljeća, što on tome nije kriv ,(navodno nedavno bio na operaciji glasnica), ali njega se više ništa ne kuži…

Daje izjavu, na licu maska, on pišti,kvrlji, reži, muči se, ali nema tog slušnog aparata koji bi doveo te misli u slušno stanje!?

Rješenje? Jednostavno…

Titl.

Zašto ne bi ispod lijepo pisalo što nam Bandy govori. Uostalom, to se sve snimi, montira, pa ima vremena i za napisati prijevod na hrvatski. Eto….

Ipak, kad bolje razmislim i nije to nasušno, jer pola tih fraza znamo napamet. Od delanja 16 sati na dan, 6 mandata, nesposobnosti drugih, već je to dio lektire…Ili, ajd da budem konstruktivan i dobronamjeran, pa nek prijedlog uđe u zapisnik.

Ima on glasnogovornicu, a kako mu nije problem zaposliti nekoga iz svojte, nek nabavi i jasnogovornika. Pa, kad on zausti , glasnogovornica sluša, šapne jasnogovorniku, a ovaj poentira u mikrofone. Vuk sit izjava na broju!

Kad se malo bolje razmisli, nabolje skuže oni koji inače ne čuju, ali za njih u uglu ekrana teta tumači sadržaj znakovnim jezikom!? Morali bi ga svi polako učiti…

Nije ništa bolje ni kad se emitiraju one ankete s ceste…

Bože mi oprosti, ali kao da ih biraju za kasting filma “Let iznad kukavičjeg gnijezda 2”!?

Pola anketiranih je bez pola zuba, pa mrmljaju nešto sebi u bradu. Onda ih odrežu u pola izjave, ili kad su “govornici” Istrijani , Dalmoši ili Zagorci, Bednjanci i drugi kojima je jedini standardni jezik onaj kojim govore doma ili “dime”, ili kad su “vanka”…

Pita reporterka lika u Splitu nešto o koroni..On krene aaaaa, eeee oooo iiiii, i taaaako.WTF?!

Vu Varaždinu isto, samo su drugi vokali u izlogu, ali poanta se ne da dokučiti. Titl, braćo televizičari!? Pa 80 kuna mjesečno plaćamo svaki mjesec to zadovoljstvo da pola ne čujemo ili razumijemo…

Kako je tek onima koji mene svakodnevno zovu, da su nešto čuli, a ne znaju kaj !? Što i čuju krivo čuju, iako važnije stvari uvijek ponovimo, znajući da se radio sluša s jednim uhom i pola mozga.

Ovako dok nema titlova, sve je kao u fliperu nekad – TILT!!!