Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Podijeli

Kočitelji vremena

Ako je točka ” A” rođenje, a neka točka “S” bude smrt. Eh , taj put od točke A do S jedina je izvjesnost i pravednost na svijetu ovome i tu mrdanja nema. Nema, ma koliko se nauka, a posebno neke grane medicine trude da malo uspore , odgode, ne samo definitivni odlazak tamo “gdje ti grobar hiti, par lopata preko riti”, nego i preočito usporavanje starenja i prirodnih i neizbježnih promjena na faci i tijelu svakoga od nas.
Raspetljavanje zapetljanog uvoda:
Pa, dajte pobogu ostarite već jednom !?
Poruka &vapaj , upućena je ekipi koja pokušava prkositi godinama i desetljećima izgleda isto..Ono, kad idu produžiti osobnu, ne moraju na slikanje, jer isti su kao i prije deset, dvadeset godina.
Neću o ženama, njihov mentalni sklop mi je nedokučiva tajna, već o muškarcima, koji su zabili klin u sat, i ne daju vremenu da polako čini svoje.Čini ono, ali “po kući” ,dok im je fasada vazda ista i bez natruha naslaganih desetljeća…
Kad me oni koje ne sretoh dugo ošacaju i zauste da sam baš posijedio kvalitetno, nije mi krivo, jer to je točno..E, a kad me ekipa koju srećem svako malo, pa svaki put kao laserom ošine po abdomenu i podbratku, uz obavezno očitanje stanja na vagi, koje samo oni vide u svom opterećenom mozgu, bilo da procijene da sam u plusu ili minusu, tako bi ih šupio po labrnji, samo da mi dobar odgoj i image dragog dečka, ne odbaci taj atak i sumrak pameti..Koji me gnjurac važeš, ne spavam s tobom pa sam ti težak ili prelagan..!?
Zato je tu ta posebna vrsta- momci koji nikad ne stare i ne mijenjaju se. Teretana, bazeni,saune, wellness, tenis, skijanje, pedukire, manikure, redovito farbanje kose, ako je ima, malo do Glumičića ili nekog jeftinijeg, u Cazin po nove zube, tamo je to za bagatelu…
Obleka kakvu furaju u spotovima Lady Gage, dakle zadnji krici modnih mačaka i predatora..
Naravno, uz to ide, kad se zađe u neke ozbiljne godine i mlado meso u golemom terencu, jer ako je već on izgledom tako svjež i kao iz izloga, kako će imati “mamu” kraj sebe!?
Oni ne piju kaj god, hrane se samo zdravo, preziru barbarske običaje krkanja janjetine i eksanje domaćeg drajsana ili podrigivanje nakon dobrog cuga pivuše…
Izgledom, kao da ih netko preko noći stavlja u frižider AAA+ razreda štednje energije, umom negdje između tekstova dance hitova Senne M devedesetih i rap umotvorina Tupac Shakura..
Zar je to cilj ? Ostati vječno mlad ? Lijepo je kad se ne daš godinama, u smislu da ti nije stalo do sebe ni drugih, pa sve ode na kvasinu puno prije roka, lijepo je kad možeš ravnopravno porazgovarati s generacijom svoje djece, ali nije lijepo vršnjakinje te iste djece pozvati “na kavu u Opatiju” , recimo u subotu navečer.
Oni to mogu i smiju, jer su tako mladi i neodoljivi, naravno u svojim očima.Ali, ta prokleta hrđa vremena neumitno izbija i odaje da se ispod sjajnoga laka krije individua koja je već puno prešla i da mu je kilometar sajla definitivno vraćena debelo unatrag.
Uvijek sam se divio muškarcima koji su dostojanstveno ostarjeli i u tome bili neodoljivo šarmantni i dragi. Ima čovjek milijun drugih briga, da bi se još zamarao i s tom da stari i da valja zakočiti taj proces, koji nema nikakve kočnice, i klizi poput male kazaljke koja na Rolexu pokazuje sekunde…
Inspiraciju za ovaj tekst dao mi je “Modni mačak” koji rastura u “Plesu sa zvijezdama”, pa je izjavio kako je normalno da je uvijek ozarena lica, jer mrštiti se ne može- smeta mu botoks i sav drugi građevinski materijal ugrađen mu u jagodice, čelo, podočnjake, usne…Je..š takvog mačka.