Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Podijeli

Korona partibrejkers

Potpuna promjena životnih i radnih navika, koje je donijela pandemija, glavninu čovječanstva je usporila, mnoge zaključala u četiri zida, a oni s najmanje sreće pokupili su virus, pa im je život otišao u smjeru neizvjesnosti i strepnje.
Mi, sretnici iz medija koji radimo, našli smo se u prvom ešalonu što stoje na braniku domovine, jer brojna pitanja koje ljudi postavljaju, jednostavno ne znaju kome postaviti. A, tu je onda- Radio.
Pokušat ću dočarati jedno „ koronastično“ prijepodne… Napomena- štivo nije preporučljivo đacima, jer gdje virus dođe, gramatika prva pada. Gdje je puno dramatike, fućkaš pravila gramatike, rekao bi pjesnik početnik !
Može broj od stožera ? Kojeg ? Bilo kojeg, trebal bi ih nešto pitat…Dam broj. Za minutu isti pozivatelj – Niki se ne javlja,ajd mi reci koji to iz Dugorese ima koronu? Ne znam. A, nemoj me.. Vi sve znate..nu reci…Moram pripremit vijesti, ajd bok…Vijesti krenu, ali kroz hodnik stiže još jedan papir s novim informacijama. Stižem pročitati, uh…Novi telefon .Kadi ima maski za kupit? Zakaj treba stalno “trubit” da treba ruke prat ? Nismo mi bedasti da jedemo z blatnim rukama !? Da l’ ima u Komzumu germe za kupit?
Rifrešaj web !
Stožer ide preko Fejsa. Slušam, gledam.
Telefon, opet. Zakaj se tako slabo čuj ,kaj ovi divaniju, koda su gladni! Daj im recite gospon Dado, da slabo čujemo!
Trebal bi na WC.Duram.
Ja bi trebal it po sir u Lišnicu,kadi ću izvadit potvrdu? Otkud idete? S Petrakovog brda. Ne treba vam potvrda.Sigurno? Moj susjed veli da treba… Za sekundu, nova nedoumica koja život znači…Trebal bi u Jasku, znaš tamo mi živi gospođa.. Mislim, nismo vjenčani, a moral bi do nje…Koga iskat potvrdu ? Imaš ti kakve veze, da me uputiš!!?
Rifrešaj web!
Još mi se piša, ali već su nove vijesti. Strpi se, govorim sam sebi… Korona – trening za mjehur. Taman se ustanem, vatam se šlica,zazvone istovremeno dva telefona i .naravno mobitel. Kao onaj Buridanov magarac ,stojim na hodniku i ne znam kuda krenuti…Ma, nek se i Kupa izlije iz korita, ja se prvo moram izliti u pisoar….U moru bespotrebnih poziva, jedan me razveseli… Baka pita: E, moj unuk uči s televizije, a ja zavirila u sobu.. Kad tamo na ekranu, nekakve gole cure !? Kakva je to nastava? Biologija, velim. Uvod u anatomiju, možda.
Imaš pitanje u inboksu… Odgovorio.
Rifrešaj web. Rifrešao.
Kako se oglasi uplaćuju ? Možete ovako, onako, mailom…Daj mi broj tog maila…Nema broj, to je adresa.. Daj… Dakle, marketing, sve mala slova, et. Čekaj,čekaj , jel taj et isto malo,ili veliko slovo je? Neee, to je onaj, manki…Je’l imate koga mlađeg doma , neće to ić’…Jebateemajl i to Ajd ti lipo reci, da ki treba odojke, nek se javi meni u Rakari…Ufffff.
Zakaj kasni “kruvar“ u Ladvenjak ? Jel ima stare krame danas ? Kako trgovkinja pri nami u dućanu z jednim rukavicama zimlje novce, reže kruh i sve drugo…Nemre to tako ! Kome ću prijavit kršenje, ove samolacije ? Samoizolacije, mislite..? Da. On je u toj koroti, karaktemi,kak se veli, a cepa drva na dvorišču i puši!? Ministru Krastičeviću, on je stručnjak za te pedemije. Sad me zajebavaš!? Malo…
Rifrešaj web…Inboks ,imaš…
Ej, aj mi reci onaj broj od onega kaj je u oglasi kupoval orahove planjke ? Nije kupoval planjke nego orahove trupce,Evo broj,,,Ma ne,ne, ne znaš ti, Dado je oglasil da neki kupuje planjke, tak mi je pašanac rekal..Čekaj pitat ću Dadota, velim. Sačekam malo, pa graknem u slušalicu: Dado je rekal da su ipak trupci u pitanju , a ne planjke…Ma ,kaj ti znaš , pitat ću ja njega kad ga vidim i ova pizdarija projde.Ajd’, pitajte ga,,i ja mu baš sve ne vjerujem…Čuvajte se vi na radiju,čuda nam značite… Bok i pozdravi Dadota! Oću..
I tako iz dana u dan , svaki dan. Sve mi pomalo počinje ličiti na onaj sjajan film “Beskrajan dan”, gdje se svaki dan radnja vrti ispočetka…A, već si pomalo ličim na ekipu koja popisuje brojila…Ono, gornja tarifa, državni nivo oboljelih&zaraženih, donja tarifa – županijski nivo, pa malo izliječenih, respirator…
Ipak, svaka sila dovijeka, a uostalom i u filmu je beskrajan dan završio..A kako ne bi i mi vjerovali u happy end…!
Potres, nije stao u priču.Mislili bi da izmišljam..
Rifrešaj web!