Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Podijeli

Pila naopako

Nema tjedna a da iz policije ne dobijemo izvješće koje glasi :

Dana, tog i tog, zaprimljena je prijava, Karlovčanke (84) da su joj u stan došle, njoj dvije nepoznate osobe i predstavile se kao medicinski radnici koji vrše preventivne preglede na koronu…Nakon što su osobe napustile stan, gospođa je utvrdila kako joj nedostaje novac, te zlatni lančići i druge dragocjenosti. Ukupna šteta je oko 13 000 kn.“

To je špranca, a izvješća se razlikuju po godinama vremešnih bakica i djedica, kao i razlog upada u životni prostor ovih predatora na onemoćalu gerijatriju, naravno i po lovi koju su ukrali ,ili im je dobrodušna čeljad dala kao avans za inače skupe lijekove i preparate… Jasno je da nitko nikome ne ulazi samo tako, na „kuc- kuc“, ali ,kad starci vide mlade zgodne „sestre“, a bake uglađenog „bankovnog službenika“ ili kako se već predstavljaju, brzo pada prva linija obrane, koja se zove za djecu i za starce jednako- ne puštati nepoznate stričeke i tete u stan !

Znam da je to jednako moguće, kao i da će Hajduk nagodinu biti prvak, ali živim za dan kada će mi glasnogovornica u 8 ujutro priopćiti ovakvo izvješće :

Dana, tog tog , policija je zaprimila prijavu bračnog para s boravištem na području Zagreba, da su im jučer u poslijepodnevnim satima, za vrijeme njihovog boravka u stanu u Karlovcu oduzeta veća novčana sredstva, zlatni nakit, mobiteli, te da su ih njima nepoznate osobe fizički i psihički zlostavljale. Vlasnica stana u kojem se to dogodilo tvrdi da su dvije osobe, koje su došle u stan ,prije nego se događaj zbio ,predstavile se kao službenici banke. Po dolasku njezinog unuka, izbio je verbalni, a potom i fizički sukob. Policija provodi istraživanje u svrhu rasvjetljavanja ovog događaja.“

E, to bi bila „pila naopako“, odnosno dokaz da batina ima dva kraja .

Dakle, samo u mojoj mašti, za sada je moguć ovakav scenarij :

Ding, dong, oglasi se zvono, bakica umorna koraka dođe do vrata i pita :

Tko je?

Mi smo iz vaše banke, trebali bi vas nešto službeno.

Pa, ja sam bila prekjučer u banci, kaj ne valja?

Pustite nas unutra da vam objasnimo, imate problem !

Ništa, bakica ih pusti u kuću, a deda već pita jesu li uglađeni gosti za kavicu i nešto žestoko..

Ne, ne, hvala, sjedaju “bankari“ i vade fascikle iz torbe.

Ovako, vi ste podigli veću svotu kuna i eura u gotovini, jel’ tako?

Da, veli zbunjeno bakica, trebalo nam je unuku za auto.. Znate, položio je vozački iz prve, pa ćemo mu malo nametnut’…

Nadam se da imate novac još doma, jer s eurima je problem, upravo ta serija, koju su vama isplatili je, znate- krivotvorena !? Banka je to tek naknadno saznala, ali da vi nemate problema s tim, mi ćemo to riješiti sve, već danas!

Kako, sad.. mislim…Kako nisu znali?

Događa se, znate, dok podaci dođu iz Zagreba prođe par dana…Zato su poslali nas da nam date te eure, mi napravimo zapisnik i čim komisija pregleda novac, dolazimo s „pravim“ novcem, kao da se ništa nije dogodilo !

Hm.. Bakica je malo sumnjičava, „bankarica“ je dodatno obrađuje, a njen kompanjon vidi da je vrijeme za plan B ,pa pita –„Gdje vam je WC, morao bih“?

Deda mu pokaže na vrata na kraju hodnika, a on hitro, dok ga nitko ne gleda, skrene prema sobama, jer zna da tamo ormari kriju ono što traže…

Onda je po „bankare“ sve pošlo po zlu…S kata kuće u dvorište spustio se njihov unuk, još uvijek pješak, dok „babuška i deduška“, kako ih je od milja zvao ne gurnu lovu za polovni Golf kojeg je kapario. Vidjevši kako deda i baka nisu sami, zanimalo ga je tko je stigao u nenajavljeni posjet, a taman je osjetio i glad, pa veli ekipi da pođu za njim po sendvič, jer nema smisla trošiti vani dragocjenu lovu na kebabi i pizze, a bakin frižider uvijek je pun svega „pod 45“…

Ušao je baš onako filmski u pravi trenutak, baka je u ruci stiskala bunt novaca, a „bankar“ je s punim đepovima dragocjenosti pokušao pobjeći kroz prozor !?

Vidjevši da su propali planovi A i B, valjalo je spašavati živu glavu, pa je bankarica žurno rekla- u redu, doći ćemo sutra, pokušavši se domoći vrata, a papiri tobožnjeg „zapisnika“ zalelujaše zrakom.

Deda shvativši da ovo nisu nikakvi bankari nego lopuže pohlepne, je priskočio, podmetnuo lopovu nogu, a baka, koju je unuk upisao na tečaj Krav mage“, odmjerenim udarcem prizemnila „bankaricu“, znajući da će unuk i njegovi pomoći da prevarante zadrže do dolaska policije.

Brzo je unuk shvatio o čemu se radi, pa su on i momci hitro mladenački priskočili i polegli goste na pod.

Gledajući sve Tarantinove filmove, odluči odigrati malo prljavo…

E, sad ćemo vidjeti kako se nosite s talačkom krizom gospodo bankari…Otišao je na tavan gdje je brat skrivao prave lisičine, koje su mu trebale za njegove igrice, pa onako šmekerski svezao lopove svakog za jednu ruku.

Da, vidimo, koliko su bankari solventni…Preturao im je đepove, Hm, slabo.. Pa, aktovku, e tu je već bilo buntova raznih novaca . Kad su lopovi pomislili da i nisu pretrpjeli veliku štetu, unuk uzme njihove mobitele i lisnice, malo još potraži i nađe njezin Pin mobilnog bankarstva.. E, bingo, eto kako se to radi, veli on nakezivši se opako.. da vidimo, uđe u račun i široko se nasmiješi.. Ajde, neću si na svoj račun prebaciti sve, nek’ vam ostane za odvjetnika …

A ništa, mi sad idemo dečki, ja častim večerom, a baka ti zvrcni policiju, ključ od lisičina ti je kod telefona !

E, da mi je mašta još razigranija i prljavija, ubacio bih i scenu gdje momci malo pipaju „bankaricu“, prijete kolegi da će ga obradit „bez vazelina“, uzmu ključeve od njihovog auta, pa s njim odjure u noć…Auto bi policija našla na nekakvoj njivi izvan grada s razbijenim blatobranom…O da, dalo bi se još dosta sočnih detalja ubaciti..

Ah, ali to su samo puste tlapnje jednog (o)blogera.