Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Podijeli

Tko tebe krampom…

ti njega Trumpom.

Pisat ću imena „po kombinovanom Vuku“, jer tako je imena i prezimena ,pa i nadimke, izgovarao moj deda. On nije u svoja 4 razreda škole koju je započeo u Austrougarskoj, a završio u Kraljevini SHS, učio ni njemački ,ni engleski, ali kako ga je sve zanimalo, čitao je i pamtio u novinama njihova imena kako bi pisalo. Zato je često prigovarao spikerima na televiziji i radiju, da krivo čitaju- jer lijepo piše Reagan, a oni izgovaraju „Regan“ !? Željezna lady bila je Teacher, kakav „Tačer“!? Foreman, nikad za dedu nije bio niti će biti „Formen“, itd…

Neka imena nije mogao izgovoriti pa je sam kovao svoje verzije, poput „Sir ima rod stare majke“- to je bila čelnica Sri Lanke- Sirimavo Bandaranaike!?

Baku su ti njegovi arhaizmi, naravno ljutili, a meni je bilo silno zabavno, iako sam mu stalno morao objašnjavati što se u stvari zbiva, kad kažu da je Arafatov PLO napao Beginove trupe u pojasu Gaze na Zapadnoj obali…Jer, veli on, da otkad se na Gazi vodi rat…!? Je, da se ovi s Gaze s Banijancima gledaju preko krijesa, al’ opet!?

Nakon uvoda u genezu i moje navade iskrivljavanja imena u nečasne „obloške“ svrhe, udarimo po bitnome, a moj deda bi to svojoj ekipi koja pije domaćeg crnjaka, dok žene čijaju perje, ispričao ovako:

Jebamenepas, ako je onaj Trump normalan !? Da sam mlađi, ja bi mu počupal one žute lasi, i zašvasal mu z leve i z desne šamarčine i aperkat, ki Fraiser kad je zrušol Kleja u Nevjorku !

Koji je vrag u nj zašol… ? Veli da su mu ukrali glasove!? Pa, ponavlja ki papiga i piše po Klitor, Tvitor, Tviteru, ki Kalimero- to je prava pravcata nepravda!

Una njeg’va Slovenka samo muči i podsmijeva se…Koda se ona razumi u te električne, kakve već glasove…razumi ona njegov stari kiseli krastavac !

On, je spuntal une svoje bedake, pa su išli u Kongres ruš’t sve- Bidena, bidermajere, gelendere, pa na kraju pala i krv, gromihubio dabogda, lude .

Umesto, da ova njeg’va Trampača, lepo naruči kamion , il šleper ak’ stvari ne stanejo u Fapa, i iseli se kakobogzapoveda … Ajde ženo,spakiraj firunge, lonce i zdele, poberi one grotulje i narukvnce, šosove i firšule u kutije pa ako nemaš kuda s tim – šalji u Sloveniju, Trumpovoj punici. Nekom će dobro dojt .Moreš zvat vodomeštre da odšerafijo umivaonik i bide, da gospođa Biden s svoju “prvu damicu” pere u novom bideu. Ne zaboravi ni one igračke ..One, na baterije.

Kaj čovik da mu veli, niš. Ako je u Londdonu Big ben, bogami je i on Vel’ka bena.

Ja bi mu na onu, kak se veli- inogaranciju, poslal Marinka Rokvića , pa da mu otpjeva kad sve završi:

Sinoc kad sam prošao
mojom starom ulicom
pred Belu sam kuću stao
skrio se pa zaplakao
nek me ne vide da mi ne ide

A kad me budu republikanci pijanoga vodili
pred tom kućom opet stat ću
iz sveg glasa zapevat ću
nek vode me na sud
i kažu da sam lud

Ovo je moja Bela kuća živeo sam tu
ovo je moja Melani voleo sam nju
ono je Biden neki što mi uze sve
skitnice, čekajte me, ja nemam gde

A kad me budu drugovi iz kafane vodili
pred tom kućom opet stat cu
iz sveg glasa zapevat cu
nek vode me na sud
i kažu da sam lud

Ref. 2x

Skitnice čekajte me
ja nemam gde

i Twiter me blokiradeeee !”!!