Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Podijeli

Vuče, vuče, zašto imaš tako velike…?

Kako se situacija promijeni za par desetljeća, čovječe…

Tada još mladi vučić nejakih očnjaka, ali pun fraza o neraskidivom bratstvu svih koji misle da ovaj deo sveta nikada neće da bude nekakva nezavisna, neovisna, kakva već Hrvatska, pohodio je Glinu i ostala Banijska mjesta, koja su osluškivala vijesti s druge strane Kupe i strahovala za sudbu svoju…

Mlado od vojvode, s kojim se kasnije razveo u burnoj haškoj i posthaškoj parnici, tada je u svoj svojoj visini u centimetrima htio biti važan i ,kako komšije kažu “konstatovan”.

Vokabular – klasika, a kasnije se pokazalo, samo “parole, parole”, jer je ta publika koja ga je netremice slušala vrlo brzo u traktore i prikolice utovarila dio svoje imovinem, sve uspomene i u sramotnom konvoju pokucala otađbini na vrata, koja se nije baš našla pozvanom pomoći sunarodnjacima koje je četiri godine uvjeravala da to “ne može da se desi ni u snu”.

Naš mali kurjak, zajedno sa svim ostalim huškačima, samo je fraze preoblikovao, a jadna čeljad završavala je u kosovskim palankama i tko zna gdje, tavoreći na dnu ljestvice interesa velikog vožda.

Oni ,koji su shvatili o čemu se radi, prodali su tamo traktor, kupili kartu i vratili se u svoje kuće ili u ono što je od njih ostalo.

Oni još pametniji shvatili su da se valja prikloniti ekipi koja je taman “propupala”i milo i rado iskorištavala pogodnosti koje je RH morala pružiti manjinama, a osobito povratnicima.

Milo i rado se uzimala obnova, sinekure, lomio se hleb, tražio novčić, ušlo se u koalicije s vladajućima, sve ide kako treba, čemu da nas vuci ili vučići hvataju za nogavice…

Ali, vrag nikad ne spava, bio on onaj koji se križa ili krsti na spomen svega što mu o glavi radi, pa se mali kurjakić, koji je kako znamo postao veliki i visoki demokrat, svojim pričama uvalio u mentalni sklop sunarodnjaka koji ga bjesomučno biraju na izborima, pa je postao i premijer i predsjednik, a da su Karađorđevići malo fleksibilniji, postao bi, ako već ne kralj, barem prestolonaslednik.

Tako , centimetrima visok, svašta je poduzeo da bude najviši… Mora da ga peru svakakvi osjećaji ovakvih i onakvih vrijednosti, kad mu “bekovi” poput Putina, Orbana, pa i Macrona navlače uši i vuku ga zajedno s Dunavskom vodom na svoj mlin…Kako bi komšije rekli -“prcipevci”…

Sve ovo je uvod u moju konstataciju da ga pomalo i razumijem što je tako bjesomučno navalio “balkanskom rutom”, onako poluleganno otići u Jasenovac i kud već…

Nemam ništa protiv počasti žrtvama, ali ovo je baš ispalo traljavo. Od pripreme i dogovora s domaćinom “the best Serb-om”, do realizacije.

Dok je ljudi, bit će i Jasen- ovaca, ili ovaca u vučjoj koži, kako god…

Ovako ni naša Crvenkapica nije imala priliku pitati vuka zašto su mu tako velike… usne.

Čudim se da proizvođači labelastih proizvoda nisu već reagirali&reagovali…