Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija IZBORI 2020. Podijeli

Komadina u Dugoj Resi: Potencijal cijele Karlovačke županije je velik, s Restart koalicijom će dobiti što zaslužuje

Restart koalicija u sedmoj izbornoj jedinici očekuje sedam mandata

Duga Resa je krasno mjesto i zaslužuje daleko više i bolje financiranje od županijskih i državnih vlasti, poručio je danas u gradu na Mrežnici nositelj liste Restar koalicije u 7. izbornoj jedinici Zlatko Komadina.

-Potencijali cijele Karlovačke županije su veliki, blizina Zagreba idealna je za poslovne zone. Tako da zaslužuje zapravo onu svoju budućnost kao što je nekada bilo. Karlovac je bio industrijski centar i to može biti danas. Prije svega, treba riješiti sustav zaštite od poplava da ljudi žive na miru od ove četiri rijeke. To se stalno obećava, a nikad se ne napravi, dodao je Komadina.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar (HSS) na Restartovoj listi za Sabor je na 8. mjestu. Princip rada iz Duge Rese, onoga koji pomaže, a ne koči gospodarstvo, planira prenijeti i u Sabor ako postane zastupnik.

Želi se zalagati za interese cijele Karlovačke županije jer neshvatljivo mu je da u proteklom mandatu baš niti jedan zastupnik iz ovoga kraja nije tražio odgovore o tome zašto je rijeka Mrežnica bila mutna.

-U Saboru nisu postavili niti jedno pitanje o blatnjavoj rijeci Mrežnici. Mi želimo reći tome NE, naš pristup je drugačiji. Naš pristup je zalaganje za cijeli dio izi kojeg dolazimo, bez podjela, rekao je Boljar.

Boljar bi u Saboru zastupao sve i rješavao problem državne imovine, a Vuković bi se borio za ravnomjerni razvoj

Osim toga, planira aktualizirati problem državne imovine na područjima gradova i općina.

– 99 % derutnih kuća i objekata na području grada je u vlasništvu države. U Dugoj Resi to su Kasar, Gornji mlin… ali to se ne rješava, kaže Boljar.

-Rješavaju oni to samo rješavaju svojima. Tamo dijele šakom i kapom imovinu. Zavisno od političkog nazivnika, državna imovina se bez problema dodjeljuje gradovima i općinama gdje je HDZ na vlasti. Tu je već malo teže, ali takvu praksu treba promijeniti. Valjda je to potrebno zbog građana, a ne političkih opcija, dodao je Komadina.

Iako je, kako kaže, 7. izborna i inače malo čudna jer je složena izbornim inženjeringom od Novog Vinodolskog, Jadrana do Jaruna, u njoj se zrcali sva ljepota i raznolikost naše zemlje. A sve ih povezuje autocesta i buduća moderna željeznica. Ono po čemu se razlikuju je stupanj razvijenosti. Ogulinac Ivan Vuković u Saboru se želi baviti upravo ravnomjernim razvojem.

-Na primjer razlika između Kamanja i Saborskog je dan i noć. Ako je isti zakon, isti uvjeti, iste šanse, onda je nemoguće da u Saborskom koje je devastirano u ratu, danas ne živi nitko, a u Kamanju nitko nije bez posla. Dakle, ravnomjerni razvoj, ravnopravnost svih i pošten i iskren pristup.

Restart koalicija u sedmoj izbornoj jedinici očekuje sedam mandata.

Pročitajte i ovo

UČINKOVITO I EKO

Dugoreška Čistoća otpad koji se odvaja prikupljat će novim kamionom