Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija PLAŠKI Podijeli

Komunalne teme prevladale na kolegiju župana u Plaškom

Plaški boljem uređenju svoojih prometnica, ali i podizanju kvalitete života na svim poljima

Komunalne teme poput uređenja prometnica, gospodarenje otpadom, uređenje groblja, izgradnja mrtvačnice i Vatrogasnog doma u kojem bi se smjestile i općinske službe, rekonstrukcija vodovodne mreže, ali i investicije u turizmu privatnih investitora, bile su teme koje su prevladavale na kolegiju župana jučer održanom u Plaškom.

Najveći problem plaščanskoga kraja su nesređene zemljišne knjige. Dio tih dokumenata nestao je u ratu ipak, jučer je naglašen značajan pomak u uređenju zemljišnih knjiga uz pomoć Karlovačke županije.

Općina je pohvaljena i zbog uspješnog rješavanja problem dugovanja prema ogulinskom komunalnom poduzeću za vodoopskrbu. Istaknuta je želja za otvorenjem ljekarne za što postoji privatni interes, a pozitivno je ocijenjen upravo započet program ZAŽELI kojim se skrbi o starijem i nemoćnom stanovništvu.

Kao ključni projekti Općine su uređenje krovišta na Domu kulture u kojem je nedavno uređeno kino, nastavak i završetak rješavanja zemljišnih knjiga, darovanje državnog zamljišta za groblje Međeđak, rješavanje problematike stambenog zbrinjavanja za što je zatražena pomoć Županije te energetska obnova škole za koju je odobren projekt u visini od 6,3 milijuna kuna, od čega 3,2 milijuna bespovratnih sredstava. Kao jedan od značajnijih projekata u Općini su naveli i sanaciju odlagališta otpada Jezero.

Po završetku kolegija župan Damir Jelić i načelnik općine Pero Damjanović potpisali su Ugovor kojim Županija daje Općini Plaški 25 tisuća kuna kao pomoć za izvođenje javnih radova na prostoru Plaškog. Potom je župan ravnatelju Osnovne škole Plaški Vlatku Kuliću predao donaciju Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije, dvije edukativne ploče o sigurnosti u prometu za osnovnoškolce.

Kolegij župana obišao je i prostor ambulante Plaški gdje ih je ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac upoznala s investicijom obnove i uređenja ambulante te nabavke opreme realiziranom iz programa KAŽU zdravlje, što je dio županijskog projektnog programa “407 za 047 županiju”.

Pročitajte i ovo

REAKCIJA MINISTRICE DIVJAK

“Situacija s učenicima u OŠ “Draganići” mogla se prevenirati”