Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija PROBLEM Podijeli

Komunalno se muči s krađama vode iz hidranata. Kad “prifali” u šterni, spoje se cijevi i “natoči”

Najviše krađa po dugoreškom prstenu

Dugoreško Komunalno poduzeće suočeno je s popriličnim krađama vode iz hidranata.

Neovlašteno korištenje vode iz hidranata postalo je pravi problem, a po cijelom terenu kojim gospodari ova tvrtka imaju takvih slučajeva.

Potvrđuje to i tehnički direktor Komunalnog Željko Kučinić koji je i na zadnjem vijeću upozorio na ove pojave.
Krađe počinju na hidrantu odakle se cijevima uzima voda i dovodi do kuća ili šterni. Kako kaže Kučinić, uglavnom se voda dovodi do onih koji nisu priključeni na vodoopskrbni sustav, ali im je vode “prifalilo” pa su se snašli.

Prosječna cijena vodovodnog priključka je 5 tisuća kuna, a može se platiti i u obrocima

Neki pak na krađi dobro i zarade jer cijeva priključe na hidrant, dovedu vodu do kuće, primjerice u količini 2 kubika što je po trenutnom cjeniku 11 kuna, a onda to naplate 350 kuna.

Krađa vode iz hidranta često ispadne kvar jer u Komunalnom vide pad nivoa vode u vodospremi i najprije posumnjaju u puknuće cijevi. Kad se nakon pregleda terena ispostavi da to nije tako, “kvar” dobiva pravi naziv – krađa. U Komunalnom pamte i slučaj kad su njihovi djelatnici vlastitim očima vidjeli crijeva spojena na hidrant koja su preko ceste vodila do obiteljske kuće. Pozvali su policiju, napravljen je očevid, stvar je završila na sudu koji je Komunalno izgubilo jer je presuđeno da ” ljudi imaju pravo na vodu”.

Najviše krađa bilježi se po dugoreškom prstenu, odnosno okolnim općinama, ponajviše u bosiljevačkom kraju. Osim što se ovako nanosi gubitak Komunalnom, ovakve krađe rezultiraju i velikim hidrauličkim udarima i pucanjem cijevi.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica